Oktetten Ryssan har holdt det gående i sytten år, og de sangglade herrene har gledet folk fra både fjern og nær med vakker mannskorsang i mange anledninger. Ikke minst er Gla'sang kveldene populære, og neste onsdag er det klart for nok en kveld med mye sang og musikk i OMM.

– Vi synger i hovedsak kristne bedehussanger, men på Gla'sang utvider vi repertoaret med innslag fra andre sjangere, både for oss selv og som allsang, forteller Tore Solem.

Øver jevnt og trutt

Gla'sang ble første gang arrangert på Engan, og der har de opptrådt flere ganger. I tillegg har de vært på Lønset, IMI Stølen og OMM.

– Vi reiser litt utenbygds også, etter påske skal vi for eksempel til Hegra og synge. Ellers har vi da vært både i Vikna på torskefestival og fartet rundt i både Møre og Trøndelag, sier Solem.

Siste øvelse før onsdagens arrangement er godt i gang, og koret, som for anledningen teller sju mann, i og med at Einar Størvold ennå ikke har somlet seg hjem fra ferien, står oppstilt i stua hjemme hos Tore Solem.

– Vi er bare åtte mann, så vi øver hjemme hos hverandre en gang hver 14. dag. Og Einar er hjemme i god tid før onsdag, beroliger Solem.

Kobler inn damestemmer

Akkurat denne kvelden er mannsstemmene krydret med de noe lysere stemmene til Ingrid Heggdal og Hjørdis Vikasæter. Det er ikke første gang at herrene får drahjelp av damene.

– De har vært med før, blant annet en kveld i OMM vi kalte for "Fra viser til salmesang". De har til og med vært med oss utenbygds, forteller kveldens vert.

Ryssan startet som sagt opp i år 2000, og det hele begynte med et buskspell i Stjørdal.

– Vi ble litt interessert i buskspell i forbindelse med en bedehussamling der oppe, og tenkte at noe sånt måtte vi da få til her i Oppdal også, sier Odd Rogstad.

Trofast gjeng - også privat

Årene har gått, og sangleden har holdt seg intakt blant korets åtte medlemmer. Det har også bidragene fra de respektive fruene, noe de som tar turen til OMM neste onsdag kan glede seg til.

– Fruene baker to bløtkaker hver, det skulle bli 16 kaker som vi vil servere på Gla'sang. For alle i koret er godt spleiset med de samme damene vi alltid har vært, og det er jo heller ikke så verst, sier Rogstad med et smil.

Det har han jo helt rett i, i vår omskiftelige verden er ikke akkurat det noen selvfølge. Men det presiseres at de mannlige sangfuglene også trives godt sammen, selv når damene ikke er til stede.

– Dette er en veldig fin gjeng, som trives i lag. Ellers kunne vi ikke holdt på, vet du, sier Jon Strand før han skynder seg tilbake til kollegaene, som for lengst har stemt og alt er i gang med siste finpuss før den kommende konserten.