Tar vi et grunnband på 5 musikere, plusser på med en haug med godt kvalifiserte "gjeste" artister, og legger til tre timer med uforbeholden hyllest til "The Boss", ja da får du "NORDOWERS med venner - 3 timer Springsteen".

Tre år etter den sagnomsuste konserten i kulturhuset fra 2014, er nemlig gjengen atter samlet, denne gang for å rocke påska inn i Oppdal.

- Jaggu er vi samlet igjen, og her er det trivsel, skal jeg si deg. Det smitter også over på musikken, sier Gjermund Strand og gliser.

Trommisen forteller om intensive øvinger før band med diverse forsterkninger går på scenen i kulturhuset lørdag før Palmesøndag. Denne helga var det E-Street Band som stod i fokus, mens det om en uke er Seeger Session, med blåsere og trekkspill og jeg vet ikke hva, som gjelder.

- Da kommer blant annet Erlend Viken, Andreas Bjørkås og ØyvindSandum og vil øve sammen med oss. Det blir variert, og musikkenburde favne alle fra 18 til 70, sier Strand.

Å samle travle familefedre og musikere til daglig spredt rundt omkring til fellesøving i Oppdal, kan fort bli en utfordring, men lysten til å være med, gjør at de gjør nær sagt hva som helst for å møte opp.

Erlend Ropstad, for eksempel, kom med tog søndag morgen for å øve med bandet, før han satte seg på toget andre veien noen timer senere. Travel kar, men dette er altså en musikalsk happening  heller ikke han vil gå glipp av.

Det faste bandet, bestående av Knut Sneve, Per Volden, GauteIversen, Øystein Garli Dragset og Gjermund Strand har øvd fast engang i uken siden januar. Søndag var første fellesøving med alleinvolverte i NORDOWERS med venner. Vokalistene Erlend Ropstad,Frode Haarstad, Odin Sande og Egil Botten stakk innom i løpet avsøndagen for å terpe på det de skal bidra med under konserten.

- Det blir en bred presentasjon av Springsteens katalog, men konserten er selvfølgelig for alle som er glade i god musikk. Palmelørdag er jo inngangen til påska og en fortreffelig anledning til å gå ut og treffe kjentfolk. Og så får du en musikalsk kjempeopplevelse på kjøpet, reklamerer Strand.

Konserten deles i to sett, en med musikk hentet fra E-Street band repertoaret, mens det andre settet er mer konsentrert om The Seeger Sessions.

Bandet vil som sagt holde det gående i tre samfulle timer (minst), og Gjermund Strand anbefaler de som synes det kan bli en utfordring å stå så lenge, om å være på plass i rett tid.

- Er man ute i god tid, kan man få plass oppe på galleriet, der vil det bli sitteplasser til i hvert fall hundre personer, sier han.

Det er et utrolig spenn i Bruce Springsteen repertoar, så musikerne i Nordowers mener alle aldersgrupper vil ha glede av det som fremføres på scenen.

Nordowers, som er en sammensmelting av folkrock gruppa Nordafjells, og festbandet Followers, spilte på åpningen av kulturhuset i 2007. Den aller første konserten de holdt, var i juletider i 2006, mens den første Springsteen-konserten ble spilt i 2008.

- Da var det smekkfult hus, ja jeg tror den konserten hadde publikumsrekorden det året, mimrer den stødige trommeslageren.

Comebackkonserten i 2014 går det fortsatt gjeteord om, og etter den lille prøvelyttingen vi lurte oss å overhøre søndag kveld, er det slett ingen grunn til å skru ned forventningene til konserten på palmelørdag.