Vakre Innset kirke var nærmest fullsatt da forfatteren Edvard Hoem var hovedgjest under fredagens kulturkveld.

Hoem fortalte historier, og leste, fra sine bøker som skildrer livet til nær familie som satset på lykken i Amerika - og de som ble igjen.

Solid historisk håndverk, blandet med forfatterens rett til fri diktning, i tillegg til Hoems eminente litterære språk, har da også ført til at bøkene er blitt svært godt mottatt både blant kritikere og lesere.

I Innset kirke fortalte Hoem fra sine reiser til prærien, for det ligger i sannhet mye research bak utgivelsene.

- Jeg har reist mye, men det viktigste arbeidet foregår i arkivene, forklarer han.

Det møysommelige arbeidet har så langt ført til utgivelsene av tre bøker i "serien". I 2014 kom "Slåttekar i himmelen", fulgt av "Bror din på prærien" (2015) og fjorårets utgivelse "Land ingen har sett". Hvor det hele ender, er han neimen ikke sikker på.

- Jeg trodde det skulle bli med en bok, men nå er det blitt tre - og den fjerde kommer til høsten. Jeg vet ikke hvor det ender, sier han.

At han har det travelt, er det ingen tvil om, for forfatterens har på ingen måte tenkt å legge ned pennen med det første. Men når kjentfolk spør pent, tar han seg likevel tid til å besøke Innset i Rennebu.

- Jeg har egentlig ikke tid til å være her i kveld, for jeg har ei bok å skrive, men når det er kjentfolk som spør, sa den produktive forfatteren med et smil.

Hoem har gjestet Innset kirke også ved en tidligere anledning, den gang sammen med blant andre Henning Sommerro. Hva var da mer naturlig enn at kveldens andre gjester, kvintetten fra Frelsesarmeen, innledet kulturkvelden med å synge "Kveldssalme" med tekst og musikk av de to nevnte herrer.

Det var mange som benyttet anledningen til å sikre seg ett signert eksemplar av en av Hoems utgivelser denne kvelden. Og mens forfatteren skrev sine hilsener på omslaget, benyttet folk anledningen til å prate over en kopp kaffe.

Dermed gikk det det troll i ord, det Hoem med glimt i øyet hevdet skal til for å gjøre en slik kveld vellykket.

- God sang, en god taler og god kaffe, sa han.

Alle tre elementene var på plass i Innset kirke denne fredagskvelden.

Se bilder fra den trivelige kulturkvelden i Innset kirke øverst i saken!