Han ante fred og ingen fare, da telefonen kom som endret planene for påskefeiringen til det unge sangtalentet Alexandru Gros Grindvoll fra Berkåk (fylte 17 år i går).

– Det kom nokså brått på, da manageren ringte og lurte på om jeg hadde spesielle planer for påska, forteller Alexandru, nettopp hjemkommet fra Beijing.

Enormt potensial

I Kina opptrådte Alexandru under en stor filmfestival, en opptreden som ble vist direkte på Kinesisk TV, med en potensiell seerskare på intet mindre enn fire hundre millioner mennesker. Det er mange det.

– Jeg opptrådte med to sanger, først sammen med en jente som er stor artist i Kina, før jeg sang Kung Fu Fighting samen med bandet. Showet ble vist på TV som pleier å ha alt mellom 40 til 400 millioner seere, forteller han.

Alexandru reiste til Kina sammen med General manager Tina Ryr og produsent Rykkinfella fra Eccentric Music, selskapet som blant annet har Suite 16 i sin portefølje.

Mange asiatiske fans

Denne gang reiste altså Alexandru uten de andre guttene i boybandet, uten at de andre er misunnelige av den grunn.

– Nei da, de andre i Suite 16 tar det helt fint, smiler han.

Hvorfor akkurat han ble spurt om å opptre under filmfestivalen i Beijing, er Alexandru neimen ikke sikker på.

– Men vi har fått en del fans fra Kina og Japan, så det er nok en del av forklaringen, sier han.

Oppholdet i det store landet i øst ble hektisk, men artig. Utenom selve opptredenen er trafikkbildet noe Alexandru husker godt.

–Jeg merket meg at ingen brukte blinklys. De brukte bare bilhornet, så det var nokså mye bråk, sier han.

Skoleelev

Å reise til Kina er ikke gjort i en snarvending, så reisefølget var ganske slitne etter ti timer i fly, etterfulgt av en time i bil før de endelig kom frem til hotellet.

– Vi tok det med ro på hotellet da vi kom frem, men dagen etterpå var det lydprøver før vi på slutten av dagen opptrådte på scenen, forteller han.

Om den vellykkede opptredenen i den kinesiske hovedstaden fører til et ordentlig gjennombrudd i et marked som er ufattelig stort, vil ikke den jordnære artisten fra Berkåk spekulere i. Men at det var en morsom og noe annerledes påskefeiring, det er det ingen tvil om.

– Men nå må jeg innstille meg på hverdagen igjen. I morgen er det skole som gjelder, sier Alexandru Gros Grindvoll.