Førstkommende lørdag skal Oktetten ha en jubileumskonsert i OMM. De feirer 40 år og kommer til å spille kjente og kjære sanger de har sunget før.

– Vi har øvd oss i 40 år nå, så det er på tiden med en ny konsert. Dette kommer til å bli en konsert der vi tar med oss smakebiter fra alle sjangre vi har vært gjennom i løpet av årene vi har holdt på. Det kommer til å bli alt fra folkeviser til klassisk musikk, kirkelige sanger og nye sanger. Vi synger også en del som er skrevet av nyere norske komponister, blant annet Ole Paus, Ola Bremnes og Erik Bye, forteller Kjell Berge og Willy Olsen til Opdalingen.

Ønsket å synge noe annet

Koret Oktetten ble etablert på 70-tallet og de åtte medlemmene i koret har holdt sammen siden da.

– Grunnen til at koret ble etablert, var fordi vi ville prøve å synge noe annet enn det blandakoret og mannskoret holdt på med. Vi har opp gjennom årene vært borti mye rart. Vi synger blant annet sanger på original språket, forteller de.

I 2004 meldte de seg på en korkonkurranse, hvor de tok en sterk 2. plass. I løpet av de 40 årene de har holdt på, har det blitt en god del konserter, både alene og som gruppe i en del av større oppsetninger.

– Det som gjør at vi skiller oss ut fra andre kor, er fordi vi er kun åtte i koret, og det gjør at vi må stole nokså mye på oss selv når det gjelder stemmer. Vi har ikke så mange å lene oss på. I tillegg har vi fire forskjellige stemmegrupper i koret, to tenorgrupper og to bassgrupper. I tillegg kan vi velge ut repertoar ut ifra stemmene vi har, sier Berge.

– Skrekkelige greier

For både Berge og Olsen har sang og musikk vært en stor del av livet. De husker godt den første opptreden Oktetten hadde.

– Det var enten senhøsten 1976 eller på nyåret 1977, men vi opptrådte på en foreldremøte i samfunnshuset. Det var skrekkelige greier og jeg tror ikke vi enset at vi hadde vært på scenen og framført sanger. Men vi fikk virkelig kurert sceneskrekken, sier Olsen.

– En utvidet familie

Både Berge og Olsen skryter av samholdet i gruppa.

– Vi har fått en utvidet familie. Det blir som regel plass til mye annet enn bare synging når vi møtes, og vi er veldig flinke til å løse alle verdensproblemer, sier de.

I dag møtes de hver 14. dag å øve.

– Vi har tidligere fått veldig positive tilbakemeldinger fra dem som har vært på konsert med oss. Når vi ser utover salen når vi står på scenen og ser folk lukker igjen øynene når vi synger, det er en veldig deilig følelse, sier de.

– Hvilke forventninger har dere til konserten?

– Vi gleder oss veldig mye til konserten. Det kommer til å bli en ren korkonsert, hvor vi skal framføre 25 sanger. Vi har tidligere sunget for fullt hus i OMM, og vi håper at det kommer folk også til denne konserten, sier de.