Skisesongen går mot slutten og tusenvis av mennesker har benyttet seg av oppkjørte løypetraseer rundt om i Oppdal og Rennebu. To personer som har sørget for skispor i vinter er Frode Havdal og Stein Bjarte Stensheim. Så fornøyd er skiløperne med jobben deres at de mener de fortjener Opdalingens Ukens blomst.

– Det var da en trivelig oppmerksomhet å få. Jeg føler nå egentlig at jeg bare gjør jobben min, sier Stensheim beskjedent da han blir overrasket.

– Tusen takk. Dette var hyggelig og overraskende, forteller Havdal da han mottar blomsten.

Sistnevnte har i hele vinter hatt kontroll på cirka fem mil med skispor for rundt 350 hytteeiere og andre fastboende i Gisnadalen.

– Ettersom jeg bruker snø-scooter blir det litt mer tungvint enn å kjøre med tråkkemaskin. På en snørik dag kan jeg bruke syv timer på å kjøre opp spor, sier Havdal, som også vil dele blomsten med sønnen sin Sander Havdal og Ivar Langklopp, som også kjører opp skiløyper.

På Nerskogen forteller Stens-heim at han har åtte til ti mil med skiløyper å tråkke opp gjennom vinteren. Han bruker tråkkemaskin, noe som letter arbeidet.

– Hele runden kan ta hele 12 timer. Merkelig nok går tiden fort når man konsentrerer seg om å legge fine spor. Jeg ser på det som en drømmejobb. Jeg får mange fine turer i vakker naturen, forteller han.

Stensheim vil dele påskjønnelsen med løypeansvarlig Arve Krovoll som gjør en jobb som er viktig, men ikke like synlig.

Selv om sesongen er på tampen, er begge svært motiverte til å gå løs på en ny sesong med oppkjøring av løyper neste vinter.