De hadde aldri prøvd det før, men når det først skulle skje, ble det både rød løper og storsalen i kulturhuset. De satset stort - og vant stort. En utsolgt sal svarte da også med stående applaus, da den en og en halv time forestillingen var over.

Barn fra Drivdalen skole, danserne i Step4, Frode Haarstad og eget husband krydret forestillingen. Men det var aktørene selv i Happy Teater som gjorde kvelden i storsalen til noe helt spesielt.

De har øvd jevnt og trutt, og plukket sine favorittsanger de ville ha med i forestillingen.

- Vi vil peke på ting som setter farge på hverdagen, og alle er med, hver på sin måte. Hver og en har plukket sin sang, som vi så plukker opp fra kurven i forestillingen. Happy er å gjøre ting sammen, og det er mangfold og likeverd, sier Inger-Helen Ishoel Olsen.

Frode Haarstad fremførte "Fattig bondräng" fra Emil i Lønneberget, akkompagnert av trekkspillet til Frode Grendal, og så var vi i gang.

Mellom innslagene vises det film på storskjermen, der aktørene i Happy Teater og deres familie og hjelpere presenteres, mens en av ABBAs aller fineste sanger spilles over anlegget.

"Mamma og pappa og familien er viktige i livet, og venner er gode å ha. Ja, venner gjør oss rett og slett Happy!"

Emil i Lønneberget, Kaptein Sabeltann, Kamilla og Tyven, ABBA og dansenummer fulgte på rekke og rad, før det var klart for finale. Og hvilken avslutning; "Solen går opp - lyser på oss - for kjærlighetens skyld" lød teksten, mens samtlige aktører entret scena, med hver sin sol i hånda.

At ordfører Kirsti Welander delte ut medalje til aktørene var helt på sin plass, for både ordføreren og resten av publikum hadde nettopp fått være med på en forestilling som vil bli husket lenge.

- Noen er født med et ekstra kjærlighets- og omsorgsgen, tror Ishoel Olsen.

Det tror vi også.

Se bilder fra forestillingen øverst i artikkelen!