Dagsenteret i Rennebu ønsker å være et tilbud som sprer trivsel til eldre sombor hjemme. Dagsenteret ønsker å stimulere til økt fysisk aktivitet og leggetil rette for sosialt samvær, og ett av tiltakene er opptreden av trubadur Erik Hoel.

Mandager og tirsdager er det lagt opp til ulike aktiviteter, og noen ganger arrangeres det turer, for eksempel til Markastuggu ved Nerskogen Landhandel eller Kroken Bakeri på Innset.

Et annet populært tiltak er som sagt når Erik Hoel kommer med gitaren sin og synger fra et gjenkjennelig repertoar. Da nikkes det rundt bordene, det nynnes med og noen klapper til og med takten.

- Erik er meget populær og opptrer for oss med jevne mellomrom. Han er midt i blinken for oss, forteller koordinator ved Rennebu Dagsenter, Eli Irene Grøtte.

"Vi skal gå hand i hand", "Trondhjemsnatt" og "Den store dagen" er sanger de fleste har hørt før og det er da også noe av poenget når det arrangeres sosialt treff ved dagsenteret.

Erik Hoel farter rundt omkring og spiller i mange ulike anledninger. Han er fast inventar når Rennebu pensjonistforening har sine månedlige møter, og er også en velkjent skikkelse for solhungrige nordmenn på Kanariøyene.

- Det er flott å spille på barene i Puerto Rico, men det er virkelig trivelig å få synge her på dagsenteret. Jeg spiller jo mange sanger som de kjenner igjen, sier han.

Ett par bolker på hver sine tre kvarter, blir bare avbrutt av en pause med innlagt servering. I pausen benytter også noen av tilhørerne anledningen til å komme med forslag til sanger.

Så da må trubaduren i gang igjen, og man går ut i vårdagen, fulgt av tonene av "Tio tusen røda rosor".

Trivsel.

Noen bilder fra trubadur Erik Hoels opptreden i Rennebu Dagsenter øverst i saken.