6. mai er det klart for den syvende utgaven av Barnas Verdensdager i Oppdal kulturhus. I fjor trakk den internasjonale kulturfestivalen 1500 mennesker til kulturhuset.

Mandag kveld var det kick-off for frivillige og andre involverte i kinosalen. Det var en entusiastisk Heidi Pawlik Carlson som ledet infomøtet.

- Det blir en dag fylt med farger, smaker og dufter. Og ikke mist blir det mange glade barn og voksne. Dagen handler om inkludering av alle mennesker, sa hun til alle fremmøtte.

Barnas Verdensdager blir markert i Oppdal med flere aktiviteter for barn i alle aldre. Her blir det blant annet snekkerverksted, barneyoga, hennamaling, ansiktsmaling, hest og vogn, lassokasting og eventyrverksted.

Populært drageverksted

På et av verkstedene kan barna lære seg å lage drager. En av personene som skal ha ansvaret for dette er Jamshid Khan Agha fra Tyrkia.

- Det gikk veldig bra i fjor. Jeg gleder meg til nok en fin dag i år, forteller han til Opdalingen.

Khan Agha regner med at han skal lære bort å lage drager til flere hundre barn under Barnas Verdensdager.

- Vi skal også fortelle litt om hvor dragen opprinnelig kommer fra. Da jeg var liten lekte vi med drager hver dag, smiler han.

- Vil spre danseglede

Som i fjor blir det danseverksted. Her er det danserne Kaja og Karoline Myrle som skal være læremestere. Sistnevnte var også med i fjor.

- Grunnen til at jeg er med igjen er at jeg synes det er artig å se dansegleden hos barna, forteller Karoline til Opdalingen.

I år har hun fått med seg Kaja, som er med for første gang.

- Det virker veldig artig. Jeg har også lyst til å spre danseglede, sier Kaja.

Under verkstedet lover jentene å lære bort kule dansetrinn.

- Vi skal ha flere vanskelighetsgrader på dansen, slik at barn i alle aldre kan delta. Det blir morsomt, forteller de.