Det rusfrie arrangementet Mairock er forlengst blitt en tradisjon i Oppdal. Konserten er et samarbeid mellom kulturskolen og Oppdal ungdomsklubb, og er blitt arrangert i mer enn ti år. Nøyaktig hvor mange år, strides de lærde om.

– Vi blir ikke helt enige om hvor mange år dette har vært arrangert. Vi mener at i sin nåværende form, feiret Mai Rock 10-års jubileum i fjor, men hvor lenge forløperen 16. mai Rock holdt på, er vi neimen ikke sikre på, sier Sissel Størvold, som betegner seg selv som sjef light for arrangementet.

Ivrige rocketroll

Uansett, alder er som kjent bare et tall, og foran årets happening for små og store rocketroll, øves det hva remmer og tøy kan holde.

– Det øves jevnt og trutt i alle øvingsrom, bekrefter Størvold.

Mairock er høydepunktet for både små og litt større artister, og spesielt de yngre ser veldig frem til å utfolde seg i storsalen i kulturhuset. Og når våre relativt ferske rockeartister først innbyr til fest, er lite overlatt til tilfeldighetene. Blant annet stiller man med profesjonelle folk på lyd og lysfronten.

– Det blir full pakke med lyd og lys, og crew-gruppen fra ungdomsklubben er en dreven gjeng som vet hva som skal til på slike arrangement, sier Størvold.

Rennebu og Oppdal

Fjorårets utgave av Mairock hadde en celeber gjest i det unge gitarfenomenet Odin Landbakk, vinner av Norske talenter 2015. Årets utgave blir noe mer neddempet, men foruten Oppdalsband, vil musikere fra Rennebu også delta på konserten.

De unge musikerne kommer i stor grad fra elever i kulturskolen, men det er også deltakere utenfra i ulike bandkonstellasjoner.

– Per i dag er det elleve innslag fra Oppdal som er påmeldt. Brannalarm fra Rennebu er også booket, og i tillegg er NorTroll med opphav fra Nerskogen påmeldt. Du kan si at vi driver med kommunesammenslåing i det skjulte, ler Sissel Størvold.

Artistene

Det vil si at det blir 13 sceneinnslag på Mai Rock 2017 hvis ingen flere melder seg på helt på tampen. Gratiskonserten i storsalen i kulturhuset arrangeres onsdag kveld i neste uke og det presiseres at dette er et rusfritt arrangement.

På scenen i storsalen i Oppdal kulturhus vil følgende band opptre under Mai Rock 2017:

Emoji - Eye of the Tiger, Arminas, Alex og Marius - Reality, Lianpi, Håkon og Sunniva - Games of Thrones, Blue Bossa - Boys are back in town

- Wrecking crew, Signe Sande - Blackbird, Supergruppa - Pirates of the Caribbean, Sandra og Thomas - Shape of you - Miracle, Connected band - Teeno - Brannalarm - NorTroll - Joakim og Vemund - Little Monster, Driva River Band - Love the way you lie.