Herbjørn Anglen fra Berkåk tok for seks år siden initiativet til å samle musikervenner fra oppveksten på Berkåk til å spille sammen igjen på en musikalsk og sosial happening i Rennebuhallen.

I år arrangeres musikkfesten Berkåk Rock for 6. gang, og i tillegg til at publikum strømmer til, har flere av musikerne som knapt hadde tatt i et instrument på 20 år, fått en ny start på karrieren.

Blant annet har Top Fuel opptrådt på flere arrangement, mens Cameltoe har gitt ut EP, og har et album på gang.

Herbjørn Anglen spiller selv i Chontaraz, et fremadstormende og hardtslående band, som er i ferd med å få skikkelig fotfeste i inn- og utland.

–Mitt første band var dalførets første heavy metal band, Black Widow. Siden har jeg spilt i Sphinx, som ble trønderske mestere i rock, og i en årrekke var fast backingband til Dag Ingebrigtsen. Så tok jeg en 12 år lang pause fra gitaren, forteller Anglen.

Sa nei til Motörhead

I 2013 ble Herbjørn med i bandet Fuel for Disaster, noe som blant annet resulterte i turne i Kroatia og Serbia. sammen med SEPULTURA, et band som solgte titalls millioner album, og var nesten like store som Metallica.

–Etter turneen hadde flere fått oppfylt sine ambisjoner, og Fuel for Disaster ble lagt ned. Det som er litt surt å tenke på i ettertid, er at like etterpå måtte vi si nei til å spille med både Motörhead og Dream Theater, sier han.

Herbjørn spiller i dag i det Hell-baserte bandet Chontaraz, et fremadstormende og hardtslående band, som er i ferd med å få skikkelig fotfeste i inn- og utland. Ambisjonene er skyhøye, og starten har da også vært overveldende.

–Vi slapp albumet «Rondamauh» i mars, og kan vel si at det har kokt litt etterpå. Helt fantastisk respons både fra nær og fjern. Plateanmeldelsene begynte å komme inn, og da skjønte vi at det vi hadde lagd, faktisk ble tatt veldig godt i mot av bransjen. Man er jo veldig spent på hvordan albumet skulle bli mottatt, men når man får slike tilbakemeldinger, blir man både stolt og ikke minst veldig ydmyk for at så mange faktisk liker det du selv har lagd, sier Anglen begeistret.

Chontaraz

Chontaraz hadde releasekonsert på Byscenen forrige helg, og dit dro mange av Herbjørns gamle kjente fra Berkåk Rock.

– Dette er jo spesielt moro for min del, da det er musikervenner jeg har hatt siden jeg var ung. Konserten gikk aldeles strålende, med masse folk, god stemning underveis og nesten kaos etterpå når vi skulle signere T-skjorter og cd-er. En artig og spesiell opplevelse, og man skjønner at man har truffet riktig når man får sånn respons. Folk sang faktisk med på flere av låtene, og bare det var stort for oss, sier han.

Herbjørn oppfordrer folk til å følge Chontaraz på Facebook. Vi har nok på ingen måte hørt det siste fra gitaristen og låtskriveren fra Berkåk.