Onsdag 2.5.1951

Bondeungdomslaget

i Trondheim var sundag 29. april gjest hjå Vang ungdomslag, som hadde ein sers gild fest i Oppdalshallen. Det var allsidig underholdning: Skodespel, spela så jubelen sto høgt i taket, opplesing av forfattaren Hans Kristiansen, musikk, leik og svingom, og Oppdalshallen var så fullsett at dei tilslutt måtte stenge dørene. Stutt sagt: ein vellukka kveld som vi må få fleire av! O. R.

Fredag 1.5.1936

Tyfus i Rennebu

Ein arbeidskar som har drive med skogsarbeid i Grytdalen i vinter har no fått tyfus. Han vart sendt til byen fredagskveld.

Onsdag 6.5.1964

Juniorkorpset

Vi minner om Juniorkorpsets programfest i morgen kveld, Kristi Himmelfartsdag, i Kinoen på Oppdal. Det blir stor underholdning med mannequinoppvising ved firmaene Brødr. Fjøsne og Einar Grøseth A/S, som vil vise sommerens moter for begge kjønn. Erik Schønheyder vil fortelle og vise film om Oppdals-curlernes eventyrlige Canada-tur. Dessuten vil Spelmannslaget delta og vi vil få musikk m. m. av våre ungdommer. Til slutt blir det stort lynlotteri hvor vi lodder ut ca. 25 kaker. Oppdalinger! Møt fram og støtt våre unge musikanter. Festkomiteen.

Fredag 5.5.1989

Rennebu kommune skuffet over grenseavgjørelse i Innerdalen: Taper to millioner i året

Kommunegrensen mellom Rennebu og Tynset kommuner i Innerdalen skal følge grensen som er fastsatt ved tidligere rettsavgjørelser. En lang grensetvist er dermed avsluttet, men det siste ord er ikke sagt i denne saken. – Vi mener det er en uriktig avgjørelse. Dette på bakgrunn av at eiendommen i dalbunnen tidligere var matrikulert til Rennebu, sier rådmann Arve Withbro i Rennebu. Avgjørelsen som ble tatt sist fredag medfører at Rennebu kommune årlig går glipp av en ekstrainntekt på 2 - 2, 5 millioner kroner. Bakgrunnen for denne saken skriver seg helt tilbake til 1965 og delingen av gamle Kvikne kommune. Innset sogn ble lagt til Rennebu, og Kvikne sogn ble lagt til Tynset.

Fredag 3.5.1935

Hans Sneveshaug

holder på og bygger sig en stue ovenfor Opdalshallen. Det fortelles at han skal sette igang snekkerverksted. Han har kjøpt tomt av Johannes Gorset.

Torsdag 4.5.1946

Tyskerne i Opdal,

på Torve har 10 pct. arbeidseffektivitet, fortel overingeniør Eggen til Adresseavisen. 4 karar ville med andre ord ha gjort same arbeidet i Skulgardssvingen på Torve som det mannskapet som arbeider der no. To militære og en sivil lyt vera med å ha tilsyn med arbeidet. Det spørs um det ikkje ville lønt seg betre å hatt desse karane i brakkone sine.

Onsdag 2.5.1951

Framhaldskulen

hadde ei gild fest fredagskveld. Festtalen vart halden av sokneprest Flovik. Pastor Romfo fortalde frå skulen i Afrika. Dei som hadde møtt fram tykte nok det var morosamt å høyre korleis dei hadde det der, men det var ingen som tykte at det var nokon mønsterskule. Elles var det song av 3 gjentor, utstilling av elevarbeid o.s.b.

Torsdag 4.5.1946

Ved Stuen

er tyskarane betre arbeidskarar. Der greier 5 tyskarar det ein vanleg nordmann greier. Ikkje stort å skryte av det heller.

Fredag 1.5.1936

Nybygg i Drivdalen

En mann oppe i Drivdalen forteller oss at det drives med nybygg i disse dager. Fredrik Korsnes har i disse dager satt sig op stue på bruket sitt oppe i Rislien. Han har kjøpt sig jord av Nordestuen Rise og holder på og bygger sig et helt nytt bruk. På Skorheimsplass har det nu i over 30 år ikke bodd folk. Bruket har i denne tid vært underbruk under en gård på Vammer. Johan Horvli som for tiden arbeider på Sørlandsbanen har overtatt bruket efter sin svigerfar og holder nu på og bygger stue der oppe.

Onsdag 2.5.1951

Tømmerdrift fra Brandegga

På Gjevilvatnet er det adskillig veddrift med bil, men det nye er at nå er det en tid blitt drevet med tømmerdrift fra Brandegga, denne tømmerskogen som en ser mellom Rensbekken og Hammersetra. Det er Bakk-karene som driver der ute.

Onsdag 2.5.1951

Vel den mest originale søknad

som er presentert noe bystyre ble behandlet i Åsgårdstrand nylig. Søknaden var en bløtkake med denne inskripsjon: «Sjære bystyre. Kan vi være så snill å få en lekeplass? Sjærlig hilsen alle barn i Åsgalstran.» Etter møtet spiste bystyret opp hele søknaden, men lekeplassen er forhåpentlig sikret for småbarna.

Fredag 3.5.1935

I «Sunnmøre Arbeideravis»

leser vi følgende høist alarmerende notis: «Først kom en datter til verden, og så 36 timer efter fulgte to gutter. De veide hver 100 kg. og var spill-levende.» De er sandelig tunge småbarna på Sunnmørskanten. (Adresseavisen)