- Jeg skjønner ingenting. Å motta ukens blomst synes jeg er helt enestående og jeg ble sjokkert da jeg fikk beskjeden, forteller Gro Myran til Opdalingen.

Hun er en av flere som driver med dugnadsarbeid ved Vognildsbua. Hun gjør en jobb som mange kanskje ikke legger så godt merke til. Hver lørdag i sesongen i minst to år nå har hun bakt kakebunn til kafesalget ved Vognildsbua og hun har også stilt som kafevert noen ganger.

- Jeg synes det er veldig artig å hjelpe til og hjelpe andre. Det er ikke så ofte man treffer naboer og kjentfolk, og da er det veldig artig å treffe folk når vi er på Vognildsbua, forteller hun.

Myran kommer fra Drammen, men har bodd i Oppdal i 36 år. Det var kjærligheten som tok henne med til bygda. Hun har også jobbet ved Oppdal turisthotell i 22 år.

- Etter at jeg ble uføretrygdet kunne det vært veldig enkelt for meg å bli sittende hjemme. En av grunnene for at jeg bruker mye tid på dugnadsarbeid på Vognildsbua er fordi jeg får muligheten til å komme meg ut av huset og truffet andre. I tillegg til å bake kakebunner og er kafevert, er jeg også med på vevingskurs i andre etasje hver tirsdag, sier hun.

Vognildsbua har vært viktig for Myran siden hun første gang kom til Oppdal.

- Da jeg først kom hit bodde vi rett overfor Vognildsbua på det gamle hotellet, sier hun.

Sesongen på Vognildsbua starter når skolene slutter og pågår helt til skolestart til høsten. Da blir kafeen og butikken åpen hver dag i hele sommer. Utenom sesong har de åpent hver lørdag.

- Jeg er som regel innom i løpet av sommeren og hører hvordan det går og hvor mye folk som er innom. Når du først er der og driver med dugnadsarbeid, så føler du at det er litt ditt, som et lite barn, og du må følge litt med, forteller hun og trekker på smilebåndet.