– Åhh, så bra. Og så fortjent.

Gratulasjonene var mange, og de var ektefølt, da Asle Dolpen mottok ukens blomst fra Opdalingen.

Arbeidskamerater og ansatte ved Arbeidssenteret i Rennebu gledet seg oppriktig på mottakerens vegne, noe vi tror resten av lokalsamfunnet også gjør.

Asle og sykkelen er nemlig det som nesten må betegnes som et landemerke i bygda, der han, sommer som vinter, ustanselig farter rundt og utfører ærend for offentlige og private.

– Han er i hvert fall aldri hjemme på grunn av dårlig vær, sier Bente Skamfer ved Arbeidssenteret.

Asle går med post for kommunen, sykehjemmet og Arbeidssenteret. Han leverer blodprøver fra legekontoret til posten, og han er i Mjuklia flere dager i uken og mater og koser med dyrene.

Han er et ordensmenneske og rydder i klærne på sykehjemmet før de får nye etter vask, han henter pizza og utfører masse annet arbeid for Arbeidssenteret. Asle er kort og godt en bauta.

– Jeg skjønner godt at folk vil at Asle skal få blomsten. Han er bare godhjerta og snill, sier Bente Skamfer.

Hun forteller at Asle er en betrodd person ved senteret, og beskriver han som en usedvanlig pliktoppfyllende person.

– Asle har egen nøkkel og er innom hver helg og i ferier for å sjekke at alt er i orden, sier hun.

At avisa i det hele tatt får tak i hedersmannen, er nærmest et lykketreff. Asle Dolpen har bare noen minutter å avse, før han må ta sykkelen fatt og dra på nok et oppdrag.

Audiensen blir derfor kortvarig, men er likevel en av de hyggeligste jeg har opplevd. Noen ganger det helt all right å være journalist i lokalavisa.