Sindre Eriksson Vik fra Oppdal tok nylig sin første seier i 1 vs. 1 hiphop på Subsdans Battle. Det går ut på at man konkurrerer mot andre i den stilen og alt handler om å beherske stilen på best mulig måte, når det kommer til musikalitet og forskjellige variasjoner på steg.

– Det var veldig gøy å gå av med seieren. I tillegg var det bekreftende å få vite at man trener riktig og har framgang. Det var ikke en lett vei til finalen og da er det ekstra morsomt at jeg gikk helt til topps, forteller han til Opdalingen.

Å battle mot hverandre i dans har vi sett i utallige filmer.

– Er battle-konkurransene du er med i det samme som vi ser i filmer?

– På ett vis er det likens, men det er ikke i nærheten så dramatisk som på film. De du battler mot er ikke fiendene dine, men de er dine bestevenner og i Norge handler det mest om å ha det gøy, forteller Vik til Opdalingen.

Han var også med på NM i battle før helga, hvor de battlet to mot to. Der kom de til finalen og endte på en 2. plass.

– Jeg deltar i det jeg rekker å være med på og jeg satser 100 prosent på dans, sier oppdalingen.

Satser for fullt

Dansekarrieren til oppdalingen startet i Oppdal. Han var rundt ni år da han startet hos Lenes dansesenter.

Lene Skalleberg har hjulpet meg veldig mye og hun har betydd mye for meg, og hun er en veldig viktig person for kulturlivet i Oppdal i forhold til dans. Jeg synes det er veldig positivt at dans fortsatt er veldig populært etter at kulturskolen tok over tilbudet, sier han.

I dag jobber han som frilanser i Oslo. Han har også jobbet som danselærer i Oppdal og har deltatt i Norske Talenter i 2012. I 2013 mottok han Drømmestipendet på 10.000 kroner.

– I tillegg til at jeg er frilanser, jobber jeg også fast som vikar på et dansestudio i Oslo kalt Subsdans, som er et av de største i Oslo innenfor hiphop og street dance. Jeg er også promotør for de på sosiale medier og jeg har et veldig godt nettverk og gode kontakter her i Oslo, sier han.

En av grunnene for at dansen fanget hans interesse, var at han aldri klarte å sitte stille når det ble spilt musikk.

– I starten så brukte jeg mye av tiden min på å se på dansevideoer på YouTube og andre nettsteder. Spesielt husker jeg at Michael Jackson var en favoritt, hvor jeg prøvde å lære meg å moonwalke, sier han.

Han var elev på dansesenteret fra han var ni år til han var 19 år og ferdig på videregående.

– Det er hiphop jeg danser mest. Jeg trener rundt ti timer i uka, men det kan også variere fra uke til uke. Jeg prøver å få trent flere timer om dagen, og jeg trener hver dag bortsett fra lørdag, sier han.

– Et samlet miljø

Fremover har han planer om å trene mer og å bli enda bedre.

– Jeg har småjobber her og der i Oslo som jeg ser fram til. I starten på juni skal jeg også delta på en stor battle i Oslo, hvor flere av verdens beste dansere tar turen. Det er noe jeg ser fram til, sier han.

Under battle-konkurransen skal det også holdes workshops.

– Hiphop-miljøet er veldig samlet og man danser sammen og har det gøy. Det er ingen skarpe albuer, sier han.

Til daglig trener oppdalingen sammen med en av de beste danserne som har vært med på de største battlene i hele verden.

Michael «Niako» Lamarre er fra Frankrike og han er den danseren jeg har møtt som kan mest av alle. Jeg er veldig heldig som får muligheten til å trene med en av de tidligere beste hiphop-danseren i verden. Han har gitt meg utrolig masse og har hjulpet meg på veien, sier han.

Han forteller også at Subsdans, som han jobber for, også har betydd mye for han.

Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz, som eier dansesenteret, er norske pionerer i hiphop-miljøet. I tillegghar Marikken Heitkøtter Bratlie vært som en storesøster for meg innenfor dansen. Hun har vært en veldig viktig støttespiller, sier han.

Sindre Eriksson Vik vant sin første battle-konkurranse tidligere denne måneden og i juni skal han delta i en stor battle i Oslo. Foto: Stian Schjeldrup