Torsdag 1. juni kaster Rennebu Mannskor alle hemninger og inviterer publikum til en kveld med populærmusikk fra flere tiår i kultursalen på Berkåk. Her vil det bli låter fra The Beatles, Queen, Johnny Cash, Hellbillies, Vamp og flere artister.

– Det blir en oppsummering av repertoaret de siste fem årene. Låter som mannfolket er glad i. I tillegg skal vi fremfør en del nye sanger. Vi gleder oss og håper at mange vil ta turen, forteller dirigent Ann Kristin Haugerud til Opdalingen.

Husband på scenen

For første gang skal mannskoret ha med seg et band på scenen. Sverre Stenløkk har sammen med Gjert Kristian Øhrn, Kim André Tharaldsteen Rønningen og Stephen Carlson dannet husbandet Sverre Stenløkk Band.

– Det blir nok kjempebra. Det handler om at vi skal prøve noe vi ikke har gjort tidligere, forteller Haugerud.

Damekoret Kor Stolt har fått æren av å varme opp for Rennebu Mannskor. Rennebu-koret ble startet opp i fjor og har kun hatt tre opptredener tidligere.

– Det er helt supert at vi kan samarbeide med dem. Planen er at de skal synge tre låter før vi går på scenen, sier dirigenten.

Haugerud synes det er kjempebra at det kommer til flere kor i Rennebu.

– Kor Stolt er vel over 30 medlemmer. Det viser at det er plass til flere kor, forteller hun.

– Enkel koreografi

Den kommende konserten var egentlig planlagt tidligere i år, men grunnet praktiske utfordringer ble kvelden flyttet.

– Vi har brukt året på å øve. Jeg gleder meg til å se om karene får fram utstrålingen de viser på øving på konserten, sier hun.

De som tar turen på konserten får muligheten til å se mannskoret i en litt løsere setting enn man er vant til. Selve syngingen er nå en ting, men hvordan dirigent Haugerud har tenk å løse det rent koreografiske blir spennende å se.

– Det er ikke så enkelt å få karene til å danse, men det blir enkel koreografi der de skal synge og flytte litt på beina, forteller hun og ler.

Konserten blir korets nest siste opptreden denne sesongen. 23. juni er det sangerstevne i Soknedal. Her blir det både kirkekonsert og folkekonsert.