22. juni til og med 1. juli settes årets utgave av «Lady Arbuthnott - frua på Elverhøy» opp i Sunndal kulturhus.

Det er 22. året på rad at musikkstykket fremføres under den årlige Sunndal Kulturfestival. På scenen står både profesjonelle utøvere og amatører, og mer enn hundre personer er involvert i de ti forestillingene i året.

Med i årets oppsetning er oppdalingene Øyvind Dørum, Maja Dahle, Ingrid Bjørgum og Kristi Hoel. Flere fra Oppdal har vært med i teaterstykket tidligere.

Fra revy til musikal

Øyvind Dørum har sett forestillingen for mange år siden, men han har aldri stått på scenen på Nordmøre. Sceneerfaring har han likevel gjennom revygruppa The Stuping Haukråks i Oppdal.

- Kristi Hoel spurte om jeg ville være med på en uforpliktende audition og jeg endte opp med å få rolle. Hadde jeg sagt nei til å være med på årets oppsetning, er det ikke sikkert at jeg hadde blitt spurt igjen, forteller han til Opdalingen.

Dørum jobber til daglig som anleggsgartner og avløser. Hver dag de siste tre ukene har han kjørt til Sunndalsøra på øving.

- Det blir litt lengre kvelder på oss fra Oppdal, som må kjøre så langt. Det er jo slitsomt, men det går bra, sier han, og legger til at han setter stor pris på at arbeidsgiver er fleksibel, så han får sluttet tidligere på jobben.

- Lærerikt og morsomt

I Lady Arbuthnott får 26-åringen virkelig sin ilddåp med sentrale funksjoner. Han skal blant annet være med i en av de mest kjente scenene, Åroinjj.

Han har også rollen som en beruset bonde, og skal i tillegg blåse i en tuba i en annen scene. Men den største rollen med replikker har han som lensmann.

- Det var i utgangspunktet lensmann jeg skulle være, men så ballet det på seg, forteller Dørum.

- Hvordan har det hittil vært å være med på musikkstykket?

- Det er kjempeartig. Miljøet er bra, men for en som er vant med revy, blir det nesten litt for seriøst. Uansett er det lærerikt og morsomt å prøve noe nytt, sier oppdalingen.