I et snekkeri i Industriområdet tilbringer Iris Røstad mye tid. Det var hennes bestefar som eide bygget tidligere, men nå har hun tatt over og produserer malerier til nært og fjernt.

Den siste tiden har hun vært travelt opptatt med å produsere malerier som søndag ble hengt opp ved Vognildsbua og gjort tilgjengelig for publikum. Dette er hennes første utstilling.

– Jeg fikk en melding fra Gina Hindseth som skal drive der i sommer, og hun lurte på om jeg hadde lyst til å stille ut mine malerier der i sommer. Jeg ble veldig overrasket og veldig glad for at jeg får denne muligheten. Dette er en kjempemulighet til å få vise fram det jeg lager, sier hun.

– Produksjonen i full gang

Å ha en utstilling er noe hun har tenkt på en stund, men hun forteller at hun ikke hadde begynt å undersøke mulighetene for å få det til.

– Produksjonen er i full gang, og det er mange bilder jeg allerede er ferdig med. Hvor mange som skal henges opp er ikke helt avklart enda, sier hun.

Tidligere i år fortalte Røstad til Opdalingen at hun ønsket å opprette et enkeltmannsforetak, hvor målet er at hobbyen kan bli en liten jobb på si. I tillegg til at hun produserer malerier til utstillingen, får hun også en del henvendelser fra folk som ønsker bilder.

– Fra januar har jeg laget og solgt rundt 20 bilder. Det er veldig artig å tenke på at mine malerier henger på ei stue i Oslo. Jeg hadde aldri trodd at noen ville betale for mine malerier og at dette kunne bli en biinntekt, sier hun.

– Jeg får henvendelser både lokalt og utenfor Oppdal. Jeg får stadig tilbakemeldinger på at folk synes at bildene mine er fine og at de minner folk om verdensrommet, sier hun.

– Nesten som meditasjon

Røstad er nylig ferdigutdannet økonom og jobber til daglig som regnskapsfører hos familiebedriften AK Røstad. Så fort hun er ferdig med arbeidsdagen, stikker hun bort til Snekkeriet for å være kreativ med penselen.

– Å jobbe som regnskapsfører gir deg lite muligheter til å være kreativ, så det at jeg har hobbyen ved siden av, skaper en perfekt balanse. Jeg er en kreativ person, og derfor synes jeg det er veldig stas at jeg har en plass hvor jeg kan få lov til å være kreativ, sier hun.

Det var hennes bestefar som eide dette bygget før hun tok over. Han drev Røstad Snekkeri, som lå i Industriområdet. Etter at han ble pensjonert, klarte han ikke å sitte i ro, og fikk satt opp et Snekkeri hvor han kunne holde på på hobbybasis.

– Han drev med treskjæring og var møbelsnekker, så det kan nok hende at jeg har arvet kreativiteten fra han. Jeg synes det er veldig fint å være her og det er sjel i dette bygget, sier hun.

– Hvor deilig er det å ha en egen plass hvor du kan trekke deg litt tilbake?

– Jeg tok over lokalene i fjor høst. Det er veldig deilig å ha min egen plass. Jeg har ikke prøvd meditasjon før, men jeg ser for meg at det er noe av det samme som skjer, bekymringer og tanker forsvinner, sier hun.