Gerd-Mette Drabløs; lærer, Venstre-politiker, gründer og sportsutøver, forlater i disse dager Oppdal for å starte i ny jobb og ny hverdag på Østlandet.

Gyda, som hun gjerne kalles blant venner, har vært en engasjert samfunnsdebattant og aktør i Oppdal, men hun gleder seg også til å prøve noe nytt og gå løs på nye utfordringer i Drammen.

- Ukens blomst? Så hyggelig, den har jeg aldri fått før, detter det ut av Gerd-Mette i det vi har "lurt" henne til å komme på et møte i redaksjonen. Denne gangen var det ikke for å kommentere en politisk sak eller svar på spørsmål om vedtak i Venstre, denne gangen skulle det bare handle om Gyda og den jobben hun har gjort for Oppdal.

Mange har hørt om reiselivsselskapet "Opplev Oppdal", og det var det Gerd-Mette og mannen Flemming som startet i sin tid. Og det gjelder raftingdamene som har gjort det knallgodt i internasjonale konkurranser så er Gyda en av dem. Og inntil nylig var hun styreleder i Oppdal kulturhus. Og alt dette har hun gjort samtidig som hun har vært aktiv og synlig som Venstre-politiker med klare og tydelige meninger.

- Så flott det leserinnlegget om ordføreren var, roper en forbipasserende i det vi tar med Gyda ut for å ta bilde. Venstre-politikeren tok Ap-ordføreren i forsvar mot utspill og kommentarer etter at Ap-leder Tor Snøve gikk av i protest.

- Nei, jeg kan ikke sitte og se på at Kirsti får sånn medfart når hun er sterk nok til å stå i stormen. En mann ville fått ros, hun som kvinne får motbør, det liker jeg ikke og da sier jeg ifra.

Ukens blomst er herved overlevert til en foretaksom, engasjert og klarttalende kvinne.