Søndag er det duket for åpen dag på Oppdalsmuseet. Det årlige arrangementet markerer at museet går i gang med sommeråpent. Hver uke fra 29. juli til 20. august skal museet ha åpent på torsdag, fredag og søndag. I tillegg åpner de dørene for publikum to lørdager i juli.

–Vi har en lang tradisjon for denne dagen. I år er det den 34. gangen vi har åpen dag, forteller Heidi Pawlik Carlson ved Oppdalsmuseet til Opdalingen.

Blant de mange bygningene som blir åpnet for publikum er Bekkastuggu, setra, låven, husmannsplassen, eldhuset og sentralen.

–Vi kommer til å åpne opp bortimot alle husene. Her vil det være folk som forteller om bygningenes historie, sier hun.

Barneaktiviteter

Mange frivillige står på for å tilby gjestene aktiviteter og servering av tradisjonsmat. Aktiviteter som er verdt å nevne er treskjæring, tekstilarbeid, bakst, hesteridning, kopplam og musikk.

–Gammeltekninsk skal også stille ut flere av maskinene sine. Her vil det bli mulighet for barna å se på gråtass og andre traktorer. I tillegg kommer vil til å ta fram stylter og andre gammeldagse leker, forteller Pawlik Carlson.

–Hvor viktig er det for museet å ha en slik dag?

–Jeg tror det er kjempeviktig at museet og frivilligheten samarbeider om dette arrangementet. Vi åpner opp husene for publikum og tilbyr aktiviteter. Vi setter alle kluter til for at det skal bli en fin dag for bygdefolk, hytteoppdalinger og andre tilreisende. Vi ønsker at det skal være en trivelig familiedag og håper at mange tar turen, sier hun.