Mandag 19.6.1939

60 arbeidere

skal nå halde fram med arbeidet på veien Skaret – Vognill. En del skal stelle den veien som alt er bygd, men en del skal ta til og bygge nytt. Gorsetbakk kommer i år og, men Håve blir derimot ikke med i år. Det har vært på tale at Inge Detlie skal ta over ledelsen av arbeidet.

Torsdag 19.6.1952

Malermester Knut Moen,

Stanwood, U.S.A., sønn til John Moen, skal heim til Oppdal i sommer. Han reiser fra Stanwood den 4. juli. Han har ikke vært heime siden han drog over for 32 år siden. Velkommen skal han være. Hans bror Martin Moen som er laksefisker er mere heimekjær. Han har vært her flere ganger siden krigens slutt, og sist var han heime i vår. Bl. a. var han i Oslo og såg på Olympiaden. For en forhenværende stor skolelærer var dette sikkert meget morsomt.

Onsdag 22.6.1988

Hærverk på muséet

Tørsetfjøset på husmannsplassen oppi bygdamuséet har hatt ubudne gjester iløpet av helga. Glasset i vinduet på det vesle fjøset er knust – fra innsiden.

– Det virker på meg som om det er unger som har lekt seg her, forteller tilsynsmann Tore Sneve. Det var da han kom på jobb på mandag morgen, at han oppdaget at noen hadde knust vinduene. – Antakeligvis har dette skjedd iløpet av helga, forteller Sneve. Det var lagt til stokker og pinner i båsene til det vesle fjøset, som om noen har lekt at de er dyr. Det gamle fjøset fra Lønset ligger rett ved gjerdet, og det er ikke noe problem å krype under det. – Da jeg begynte som tilsynsmann her i fjor, var både rammen og glasset i vinduet knust, forteller Tore Sneve. - Synd at noen skal more seg med å ødelegge her, når bygdafolket er så glade i muséet, og gjerne ser det i god stand.

Fredag 18.6.1937

Hjem fra U.S.A.

John Ingebrigtsen Loe som for 47 år siden reiste her fra Opdal til U.S.A. bare 14 år gammel er nu på besøk på gamle tomter. Hans søster Mari Anderson er også med. Hun har også vært i statene i lange tider, men hun har vært hjem igjen flere turer.

Torsdag 19.6.1952

En bygd skapt i slit

Arbeider-avisa skriver:

Høgdepunktet ved den middagen Oppdal kommune ga for fylkestinget om kvelden, var uten tvil ordfører Dørums festlige orientering om Oppdal. Han tok sitt utgangspunkt i det gamle Oppdal i den tid da reisende kom over Vårstigen og passerte bygda. Han nevnte bygdas særpregede næringsliv og kultur og mintes dem som hadde dyrket den gode, men steinfulle jorda. På sin rene og vakre Oppdalsdialekt hyllet han bygdas kunstnere, menn som Knut Hornet, Ola Rise, Inge Krokann og Ola Setrom. Han skildret hvordan folket egentlig er en blanding. Før middagen ble fylkestinget vist rundt i det nye meieriet av dets nye bestyrer, Dag Schefte.

Mandag 23.6.1941

Dampskipet

«Driva», som på en par år ikke har vært i tjenesten er nå tatt i bruk igjen og skipet hadde sin første tur hit til Sunndal siste torsdag. Skipet var «søkklastet» med varer, folk og reisegods.

Fredag 23.6.1978

Pinnsvin i Oppdal

Dyr som helst oppholder seg i mere behagelige temperaturer enn det vi mange ganger har i Oppdal, ser ut til å ha trosset naturens orden, og det nyeste tilskudd til vår fauna er pinnsvin. Tirsdag kveld ble et slikt eksemplar observert i Gorsetgrenda, da det løp langs veigrøfta med en katt i hælene. Det ble først ment at det var katt og kattunge, men da nærmere ettersyn ble foretatt, var det ingen tvil lenger om at det virkelig var pinnsvin. Melk likte det godt, fikk vi fortalt, og det har slått seg til ro hos en familie. Det er bare å håpe at dette nye dyret i Oppdal ikke blir overkjørt og drept av bil i Gamle Kongeveg.

Som nevnt innledningsvis har vi fått flere nye dyreslag, og det vi tenkte på i denne forbindelse var grevling. Dette har det vært i flere år nå, og så vidt oss bekjent, oppholder det seg et eksemplar omkring Kongsvoll.

Fredag 18.6.1937

Vardeplassene i Opdal

Det vil sikkert være av interesse og få høre hvor det har vært vardeplasser her i Opdal. Sikre er vel Våttåhauan, Bekkabærja og Sætersfjellet. Dersom noen sikkert vet om flere så må de melde av til bladet. Det er flere. I alle tilfelle blev ikke meldingen fullstendig ved å bruke disse 3. Det skal også ha vært varder ovenfor Haugset og på Allmanberje. Vet noen noe sikkert om dette? Eller vet noen om flere.

Mandag 19.6.1939

En kvinne på Frøya

er meldt til politiet for legemsfornærmelse mot en mann derute. Skal man tro anklagen som rettes mot henne, har hun først slått til mannen med en jernstav og deretter gått løs på ham med knyttnevene. Uvennskapet mellom partene skal skyldes oppdemming av noen dammer, skriver Nidaros.

Fredag 18.6.1937

Jeg har mottatt nedenstående cirkulære:

«På foranledning ber jeg det ærede personale være opmerksom på at nøklen til postlugar og bankoskuffen må tas omhyggelig vare på og låses inn i bankoskuffen efter endt tjeneste». Hvordan skal det gjøres? spør M. i «Posthornet».