Hele 277 så «Dæ æ e som æ bror åt liket» i storsalen mandag 19. juni. Dette var langt flere enn kulturhussjef Inge Lauritzen turte håpe på, og han lovte derfor flere visninger.

- Storsalen var pakket til randen. I tillegg fikk vi noen tilbakemeldinger om at filmen burde være teksta. Nå har vi hevet oss rundet å fått teksta filmen og satt opp to nye visninger i kinosalen, forteller han.

- Folk tok kontakt med oss i forkant fordi de ikke hadde mulighet til å komme. I tillegg vil kanskje noen ha et gjensyn med den unike filmen som vakte stor begeistring, fortsetter Lauritzen som har visninger i kinosalen onsdag og torsdag denne uka.

«Dæ æ e som æ bror åt liket - historier fra Bøalete» er filmopptak med historier frå Bøalete nedpå Lønset. Bygdaoriginalen Harald Bøe viser fram saker, spiller og forteller.

Dette er en liten kulturhistorisk skatt med bilder og fortellinger fra en svunnen tid og i samtale med en markant personlighet. Opptakene er gjort av Oddmund Nordheim i november 1990 og juni 1991. Filmen varer i 53 minutter og har sensur tillat for alle.