Andreas Bjørkås, spel fele A
(Foto: Thomas Westling)

Andreas Bjørkås, spel fele A Foto: Thomas Westling

Andreas Bjørkås til topps

I klasse Fele A var det oppdalingen som kunne juble høyset.

Andreas Bjørkås har flere topp-plasseringer i tidligere Landskappleiken å se tilbake til, og lørdag tok han en ny triumf i klassen Fele A. Her gikk oppdalingen til topps med hele 89 poeng.

Øyvind Sandum til topps

Fredag ble det konkurrert i tre klasser; Lagspel senior, Halling klasse C og Halling klasse A. Oppdal spellmannslag deltok i klassen Lagspel senior, og der endte de på en 6. plass med 75 poeng. De var kun ni poeng bak vinneren fra Lom Spelmannslag.

Øyvind Sandum er et kjent fjes for mange her i Oppdal, og han har gjort sakene sine bra under Landskappleiken på Røros. I durspel senior endte han på 1. plass med hele 85 poeng.

Øyunn Fagerhaug Gustavsen ble nummer ni i Fele C med 63 poeng, mens Gunvor Fagerhaug Gustavsen ble nummer 15 i Vokal B med 65 poeng.

1200 i aksjon

I år er det rundt 1200 av Norges fremste folkemusikere og -dansere som skal konkurrere på Røros i helga under Landskappleiken.

Landskappleiken har de siste årene hatt et stabilt høyt deltakertall som har hatt en jevnlig økning. I år er det ikke påmeldt like mange deltakere som tidligere år, men arrangørene har stor tro på at det kommer til å bli en fin helg fylt med folkemusikk og folkedans fra hele landet.

- Det er spesielt gledelig at det er god deltakelse i juniorklassene og i de fleste andre klassene, slik det har vært i tidligere år. Det er i tillegg ekstra artig at det i klasse Vokal B har hele 26 påmeldte deltakere i år, forteller Ingrid Schei Stuhaug, kappleiksrådgiver i FolkOrg i en pressemelding.

Disse er påmeldt fra Oppdal Spell- og dansarlag: Andreas Bjørkås (Fele A), Øyunn Fagerhaug Gustavsen (Fele C), Oppdal Spellemannslag (Lagspel, senior) og Gunvor Fagerhaug Gustavsen (Vokal B).

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Øyvind Sandum under Landskappleiken på Røros. (Foto: Thor Hauknes)

Øyvind Sandum under Landskappleiken på Røros. Foto: Thor Hauknes

Leses nå
 
Kultur

Vakker høstdag på Hovden for de eldre

Elever fra videregående ga de eldre en flott dag på Toppen

Robuste ablegøyer på Sandbrekka

Et aktivt ungdomslag gjentar suksessen og arrangerer pubaften inklusive sprelske sprell og trubadur.

Klar for å innta Telenor Arena

Kaja Myrle (15) er for tredje året på rad tatt ut som danser til MGP junior, som går av stabelen første lørdag i november.

Julebord for pensjonistene

Skifer Hotel, Oppdal pensjonistforening og Opdalingen inviterer til julebord i år også.

Gøyal og stilig action

De britiske stilige spionene er tilbake, og denne gangen har de fått med seg sine amerikanske fettere.