Fra Stallan, på veien opp mot Skaumsjøen sør for Berkåk sentrum, er det om lag tolv mil til Folldal. Denne turen tar det fem dager å tilbakelegge, vel og merke hvis du lar bilen stå hjemme, og i stedet satser på naturopplevelser fra hesteryggen.

Det var nettopp det en flokk venner gjorde mandag ettermiddag. Anført av reiseleder Paul Paulsen, entret de hver sin firbente kompanjong, og gav seg naturen i vold.

I flere år har Bulia Hest arrangert rideturer fra Rennebu og til den store Hestivalen på Savalen.  I og med at årets arrangement ble avlyst, ble det i stedet organisert en tur der setra til Siri Moe i Folldal er destinasjonen.

- Vi ble kjent med hverandre nettopp gjennom Hestivalen på Savalen, og vi kan jo ikke slutte med slike turer bare fordi det ble avlyst der i år, sier Siri Moe, der hun sitter høyt på sin stolte ganger Tomigo.

Kari Kvamme og Paul Paulsen bor på gården Bulia på Nordskogen i Rennebu, og tilbyr ulike aktiviteter med hest. Avhengig av hvilken årstid vi befinner oss i, arrangeres det kjøreturer med vogn eller slede, eller rideturer på hesteryggen.

- Interessen er økende, og de fleste turene går i områdene Forollhogna, Kongsvarden og Sandfjellet, forteller sjefscowboyen.

Avhengig av tid, lyst og ferdigheter, kan du velge mellom dagsturer på bare noen få timer, helgeturer og flerdagersturer. Bulia Hest tar også på seg oppdrag som for eksempel bryllup og opptog, og er en liten familiedrevet turistbedrift som holder det gåene, sommer som vinter.

- Fra hesteryggen er vi i samspill med dyr, og vi møter naturen og en masse trivelige folk. Vi blir kanskje sett på som en egen rase, men vi er bare vanlige folk, smiler Paul Paulsen på ryggen av Grandes Girl, og leder an følget på turen mot setra til Siri Moe i Grimsbu i Folldal.