Onsdag kveld markerte en fantastisk åpningskonsert i idrettshallen at årets Landsfestival i gammaldansmusikk er i gang. Fram til søndag skal dans og musikk skape liv og røre i hjerte av Oppdal.

På scenen sto flere artister; Sol i skuggeskog, Nordafjells, Andreas Bjørkås Trio, trekkspillduoen Tore Svendsberget og Jo Fredrik Øiamo og Oppdal spellmannslag. Folketoner fra Oppdal og andre steder i landet gikk rett i hjertet på publikum, som lot seg rive med fra første stund.

- Forferdelig langt svangerskap

Det var en meget lettet festivalsjef Knut Erik Godtland som ønsket alle velkommen fra scenen.

- Som leder i hovedkomiteen må jeg si det er godt å komme i gang med festivalen. Selv om jeg ikke har vært gravid, har det vært et forferdelig langt svangerskap, sa Godtland til stor latter fra publikum.

Oppdalsordfører Kirsti Welander hadde også æren av å si noe ord i starten på konserten.

- Det er fantastisk artig å ta i mot så mange gjester til bygda vår. Det er inspirerende å se at så mange oppdalinger er med som frivillige, og ikke minst at Oppdal spellmannslag med venner har tatt på seg arrangørrollen nok en gang, fortalte Welander.

- Det mest erfarne arrangørlaget

Det er i år 31. gangen at Landsfestivalen i gammaldansmusikk blir arrangert. Oppdal arrangerer stevnet for fjerde gang.

- For en start på Landsfestivalen! Denne åpningskonserten viser at Oppdal har mye å by på. Både med tanke på mangfold og høy kvalitet. Dere viser med all tydelighet at det blir jobbet godt og målrettet for å holde gammaldanstradisjonen vedlike, skrøt leder Hilde Reitan i FolkOrg.

Med Oppdal som arrangør mener Reitan at festivalen er i de beste hender.

- Det er faktisk fjerde gangen kommunen arrangerer Landsfestivalen. De har også hatt Landskappleiken tre ganger. Det er det mest erfarne arrangørlaget som er vertskap for dette storstevnet for alle oss som dyrker tradisjonsmusikk og dans, sa hun.

Etter åpningskonserten fortsatte festen i festivalteltet utenfor idrettshallen. Med mat, drikke og god musikk, var det mange som slengte seg rundt på dansegulvet. Her blir det nok liv ut i de sene nattetimer.

Se stor bildeserie fra åpningskonserten øverst i artikkelen!