(Foto: Thor Hauknes)

Foto: Thor Hauknes

Hjemmeseier på Landsfestivalen

Andreas Bjørkås og Kristin Gravaune vant åpen klasse med melodier fra Oppdal.

Det var samboerparet Andreas Bjørkås og Kristin Gravaune fra Oppdal som stakk av med seieren under åpen klasse på Landsfestivalen i gammaldansmusikk lørdag ettermiddag.

- Det var veldig artig å vinne, forteller Gravaune til Opdalingen.

Mens Bjørkås spilte fele, trakterte Gravaune trekkspill og torader på scenen. Paret spilte to melodier fra Oppdal; Reinlender etter Ola Setrom og vals etter Ola J. Rise, som de har laget eget arrangement på.

- Åpen klasse gir oss rom for ulike instrumentsammensetninger og eksperimentering med musikalske uttrykk. Vi liker å utforske, sier hun.

Bjørkås kvintett fra Oppdal kom på en syvende plass under gruppespillet. Med 82 poeng holdt det dessverre ikke til finaleplass. Noen som derimot gikk til finalen i gruppespillet var gruppa Lendmenn med oppdalsvenn Øyvind Sandum, kjent fra Sol i skuggeskog og Nordafjells.

Landsfestivalen i Oppdal nærmer seg slutten. Søndag er det klart for mesterkonsert, og resultatene fra finalene vil bli offentliggjort.


 
Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

Sjekk hvilke nye Riksteaterforestillinger som kommer til Oppdal

«Prisen» av Arthur Miller kommer til Oppdal, men usikkert med «Trollmannen fra Oz»

Hvem er best på service?

For sjette året på rad skal Opdalingen dele ut årets servicepris for Oppdal og Rennebu; og du kan være med å bestemme hvem som skal få den!

Så mange besøkte Rennebumartnan

Årets martna går inn i rekken som en av de bedre.

Slik gikk Kirsti Welander til topps

Se video fra den prestisjetunge kokkekampen mellom ordførerne i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal.