Det er ikke ofte at vi drar til kommunehuset for, på vegne av lesere, å dele ut ros for tiltak administrasjon og politikere setter i gang.

Desto hyggeligere er det da å banke på døra og dele ut anerkjennelsen i form av ukens blomst til rådmannen. Birger Hellan tar i mot, og da vi forklarer at oppmerksomheten skyldes at folk synes det er stor stas at skoleungdom får tilbud om sommerjobb i kommunal regi, presiserer han at det så absolutt er en vinn-vinn situasjon vi her snakker om.

Ordningen koster noen kroner, men gevinsten er uansett med på å forsvare tiltaket.

– De gjør jo veldig god nytte for seg, og utfører oppgaver som må gjøres, selv om det er sommer og ferietid. Vi synes det er bra å gi ungdom arbeidserfaring, samtidig som de kan tjene seg noen kroner, sier han.

Når ordningen med kommunal sommerjobb til skoleungdom kom i gang, er verken rådmann eller journalist sikre på.

– Det starta i hvert fall i det små, og er blitt utvidet etter hvert. Vi synes det er bra å få inn nytt blod, samtidig som ordningen forhåpentligvis skaper tilhørighet til hjemkommunen. Jeg tror faktisk at noen finner ut at de etter endt utdanning kan komme tilbake og finne seg jobb i Rennebu, sier Hellan.

At ungdommer jobber i helsesenteret om sommeren, er noe rådmannen synes er ekstra fint.

– De kommer i tillegg til faste ansatte, og gjør det blant annet mulig å ta med de eldre ut i mye større grad. Ungdommen kommer også med nye impulser, og er med på å gjøre denne ordningen til en vinn situasjon for alle parter, sier Birger Hellan.