Fredag 3.8.1934

Kommet tilbake efter 20 års forløp

For mellem 20 og 30 år siden var en mann fra Os i Østerdalen til Ivar A. Dørum for å få reparert en karjol. Han fikk da lånt en sal på Dørum for å ride hjem igjen. Han sendte salen tilbake, men av en eller annen grunn kom den ikke til eiermannen på Dørum. På Dørum blev det ikke gjort noe for å få igjen salen, og lånet er efter hvert blitt mer og mer glemt. Imidlertid hadde den som lånte salen fått greie på at den ikke var kommet frem. Han hadde nevnt det til sine efterkommere en tid før han døde for mange år siden. Forrige fredags kveld kom hans datter og 2 av hans barnebarn i bil til Dørum med en ny sal. På Dørum blev de ikke så rent lite forundret over å få igjen salen efter så mange års forløp.

Torsdag 7.8.1969

The Joyful Singers besøker 'Oppdal

Samfunnshuset i Oppdal er samlingsstedet fredag kveld, der den kristne sanggruppen The Joyful Singers arrangerer en god underholdningskveld i kristen regi. De vil at den kristne ungdom virkelig kan ha det morsomt, og engasjerer publikum med trylling, sketsj, allsang m. m. på en naturlig og fri måte. Samtidig vil de forkynne det kristne budskapet i sang og musikk, på en måte som de håper å kunne nå det moderne menneske med. Sekretær Rånes deltar med andakt. Kvelden er lagt opp ikke minst med tanke på ungdommen, men vi tror at vårt program vil passe for alle aldersgrupper. Kåre Rånes.

Fredag 6.8.1937

Roleg trafikk

Ein mann klaga over at det var så mykje ståk av bilar og annan trafikk nede på Opdal st. Det var umogleg å få sova um netene. Han bad um at me måtte gjera dei som køyrer der nede på nattens tider merksam på at dei må gå over til meire «taus trafikk». Det kunde folk godt gjera. Dei fleste som nyttar tutinga til overmål gjer det nok utan tanke på at folk ligg og søv og blir uroa i nattesomnen. Ein kan gjerne medgjeva at det ikkje er så greit så mykje folk som rek etter vegen der nede langt ut over natt, men det går sikkert å spare på hornet.

Torsdag 6.8.1964

Idrettsnytt

Jon Stene vart nr. 6 i det 20 km lange landeveisløpet «Gjendemsfjellet rundt».

Torsdag 7.8.1952

Oppdal poståpneri

har gått over til selvstendig postkontor og skal besettes med en postmester. Den tidligere poståpner her er suspendert, og postkontoret bestyres nå av postekspeditør Jostein Fannrem. Hvilke poståpnerier som skal underlegges Oppdal postkontor er ennå ikke bestemt. Det hele blir avgjort i samband med den nye områdeplan for postordning i Trøndelag som er under arbeid.

Torsdag 7.8.1969

Feriejobber til alle som nå har søkt

All skoleungdom som sto på ventelisten for feriejobber er nå formidlet ut i arbeidslivet, får vi opplyst ved arbeidskontoret på Støren. Og en har nå ikke lenger hverken forespørsler etter jobber eller tilbud om ledige plasser, slik at behovet ser ut til å være dekket. Storparten av den skoleungdom som nå sist er blitt formidlet har stort sett gått til slåttonnjobber. Spesielt ved arbeidskontoret på Oppdal har en hatt svært mange henvendelser om onnahjelp, og her er formidlet 80-90 Kristiansundere til slåttonnarbeide i distriktet som sorterer under avdelingen.

Fredag 3.8.1934

Nye heimer ved Engan

Ved Enganbrua er bygget flere nye heimer i det siste. Olaf Isbrekken hadde bygd sig en heim der for noen år siden. Ingebrigt Sneve har bygd sig en heim og har nettop flyttet inn. Jørgen Bonvik holder på og bygger. Rikard Hansen har også bygd sig en heim ved Engan i sommer. Samtlige arbeider eller har hatt arbeide ved Stenindustrien.

Torsdag 1.8.1946

En hilsen fra Canada

Vancouver, den 13. juni 1946.

Herr redaktør!

Mange takk for «Opdalingen». Er nesten som å få et glimt av selve Opdal, når den kommer; om ikke å iberegne Mussolini’s grusomme fjes. Men håper vi slipper å se skyggen, hverken av nasister eller fasister i norske aviser fra nu av. Vil sikkert tro at spaltene kan fylles av mere interessante ting. Ønsker lykke og fremgang for alle dere som har greid og holdt oppe kampen for frihet og fedreland. En hilsen til alle fedrelandselskere fra Ingeborg Moen og familie.