Nyheten om hvem som hadde kjøpt det æresverdige turisthotellet, ble kjent tidligere i sommer. Erik Sæther er en av partene som skal ta over hotellet, og han forlater dermed sin stilling som direktør ved Skifer hotell i høst.

– Nå ble jeg helt paff. Dette var utrolig hyggelig og den hadde jeg ikke sett komme, sier Sæther da han skjønner at han mottar Ukens blomst.

– Denne blomsten ønsker jeg å dele med resten av de ansatte. Dette har vi klart sammen, sier han.

– Det kommer til å bli vemodig å forlate denne gjengen

Det er firkløveret Steinar Furnes, Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen som tar over hotellet og Sæther forteller at de åpner i januar.

– Jeg skal jobbe ved Skifer ut oppsigelsestiden min i oktober, og etter det kommer det til å bli fullt kjør med renovering og tilrettelegging for ny drift, sier han.

– Hvordan har det vært å være direktør ved Skifer hotell?

– Det har vært veldig trivelig. Men jeg synes at det er veldig vemodig å skulle forlate hotellet. Det blir mest vemodig å ikke skulle gå til arbeidsgruppa jeg har jobbet med i fem år. Vi er godt over 60 ansatte og er en fantastisk arbeidsgjeng og godt kollegium, sier han.

Sæther forteller at det har vært en rivende utvikling for Oppdal og Skifer hotell de fem årene han har vært direktør.

– Vi har vært gjennom kjedebytter, omlegging av infrastrukturen, bookingsystem og arbeidsverktøy. I tillegg har prosessen rundt masterplan vært omfattende, men arbeidet med å utføre masterplan og gjøre det operativt, har vært fasinerende og spennende, og det er svært hyggelig å se at det er en slik tilslutning om arbeidet, sier han.

Han forteller at det er engasjementet som har resultert i at det er mange som deltar i fellesgodefinansieringen.

– Det er nøkkelen til suksess. Over hele landet dukker debatten opp om hvem som skal være med å finansiere og at det er stor pågang av turister. Mange steder er det ikke lagt til rette for utviklingen, men det har vi gjort noe med i oppdal. Vi er i front, sier han.

Marginal økning

Sommeren så langt har vært veldig bra for hotellet. I fjor hadde Skifer hotell en rekordsommer.

– Vi ser i år at vi matcher rekordåret i fjor. Vi har en marginal økning. I antall romdøgn i juli hadde vi nesten 85 prosent belegg, og det er også en liten økning fra i fjor og noe vi er veldig fornøyd med, sier han.

I år har Oppdal hatt åpent tre overnattingstilbud i sentrum, fire med Vangslia.

– Oppdal har økt voldsomt og det har aldri vært så mye gjester i Oppdal før. Dette er nok gjesterekord i nyere tid, sier han.

– Hvilke forventninger har du til din nye jobb?

– Nå går jeg fra kjede til privat og det blir veldig spennende å prøve egen drift. Vi vet vi vil få noen hektiske år med renovering og utvikling av turisthotellet. I tillegg er vi ydmyk over historien til hotellet og vi kommer nok også til å gjenskape en del av tidligere aktiviteter. Vi er veldig spent og motiverte, sier han.