Kunstner Ole Mauseth flytter ut av galleriverkstedet sitt på Vetltorget i Oppdal sentrum, og har samtidig flyttet bort fra bygda. Det bekrefter han selv overfor Opdalingen lørdag ettermiddag.

- Jeg har flyttet til Lofoten. Jeg har fått meg en hundre prosent lærerstilling på barne- og ungdomsskolen i Sørvågen i Moskenes, forteller Mauseth.

Surnadalingen kom til Oppdal for litt over et år siden. I juli i år åpnet han sitt eget galleri i lokalene der Mali Anette Hoel driver veletablerte Galleri Mali.

- Jeg har drømt om å flytte til Lofoten i mange år. Da lærerjobben dukket opp var det bare å kaste seg rundt. Ting skjedde på veldig kort tid, sier han.

Billedhuggeren, tegneren og grafikeren kommer tilbake til Oppdal i starten i oktober for å pakke sammen sakene på Vetltorget. Salgsutstillingen i galleriet er fortsatt åpen, og det er Mali Anette Hoel som hjelper han med salget.

- Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg får fra Mali. Hun er en fantastisk person, forteller Mauseth.

- Var det bare lærerstillingen som gjorde at du valgte å flytte fra Oppdal?

- Jeg fikk ikke omsatt nok i galleriet til å ha en tilstrekkelig inntekt. I vår hadde jeg et tre måneders vikariat på Gjøra skole i Sunndal. Allerede da bestemte jeg meg for å lete etter en fast stilling i barnehage eller på skole, sier han.

Mauseth innrømmer at det var slitsomt å kombinere jobbene som lærer og kunster. Derfor har han nå bestemt seg for å legge bort kunsten en periode, i hvert fall det kommende året.

- Det er krevende å være lærer. Jeg ønsker å gjøre en så god jobb som mulig, og ønsker ikke å drive med kunsten parallelt, forteller han.