Denne helga arrangeres Vognildsbua musikkfestival for aller første gang i Oppdal. Det hele brakte løs med konsert fredag kveld. På scenen sto de lokale artistene Cane Shakers og Stian Isbrekken.

Nærmere 150 mennesker betalte seg inn for å nyte en sensommerkveld i bakgården, der det er pyntet med lyslenker og lanterner for å skape den riktige stemningen.

- Det var kjempestemning fra første stund. Fint vær og masse folk. Isbrekken omtalte dette som Oppdals fineste bakgård, forteller Gina Hindseth, som sammen med Grete Bakk Hindseth står bak festivalen.

Uheldig med været

Lørdag formiddag fortsatte festivalhelga med familiedag og konsert med unge og lokale artister på scenen. Her kunne også barne ta del i aktiviteter som natursti, hesteridning og klapping av kaniner og kopplam.

Mens været var strålende fredag kveld, kunne ikke arrangørene vært mer uheldig på lørdag. Regnet fosset ned hele dagen. Mange folk tok likevel turen til Vognilsbua.

- Med tanke på at regnet øser ned, er vi kjempefornøyd med at så mange trosser været og tar turen hit, sier Bakk Hindseth.

Ny konsertkveld

Lørdag kveld er det klart for ny konsertkveld i bakgården. Da skal Vegard Trenmo Ring og Stickanz Danzband lage fest for publikum.

- Hvis regnet fortsetter utover kvelden setter vi opp telt med varmelamper, så det dårlige været er ingen unnskyldning for å ikke møte opp, forteller Hindtseth.

- I Oppdal må man bare kle seg etter været, slik har det alltid vært, legger Bakk Hindseth til.

Se bildeserie fra familiedagen øverst i artikkelen!