Den første Kingsman filmen var etter min mening en veldig underholdene film som tjente mye på at den aldri tok seg selv særlig seriøst. Oppfølgeren gjør lite for å endre på akkurat dette, men øker heller innsatsen og utvider Kingsman-universet enda lenger. De samme heseblesende actionscenene er tilbake, og det samme er også de alskens spion-duppedingsene. «Kingsman: The Golden Circle» er egentlig bare veldig mye moro.

I «Kingsman: The Golden Circle» blir Kingsman-organisasjonen nesten utslettet av en gal narkobaronesse (Julianne Moore) med håp om å utpresse hele verden til å legalisere dopet hennes. Eggsy (Taron Egerton) og Merlin (Mark Strong), som noen av de siste Kingsman-agentene, drar til USA for å få hjelp av den amerikanske siden av organisasjonen, Statesman.

I løpet av reisen møter de også på en gammel kjenning de trodde var borte, samtidig som Eggsy må prøve å opprettholde forholdet sitt med den svenske prinsessen, Tilde (Hanna Alström).

Det går nesten bare sekunder før filmen er i full gang og vi følger Eggsy i en dramatisk biljakt. Det er også her filmen er mest gøy, når tempoet er på sitt høyeste. Actionscenene er velkoreograferte, og filmingen av disse er også svært godt utført. Jeg må innrømme at gjennom store deler av filmen satt jeg og smilte som jeg var et lite barn, for hvordan kan jeg unngå det når jeg er vitne til laserpisker, skuddsikre paraplyer og countrymusikk i ene og samme film. Det er mye galskap og det ser fryktelig stilig ut.

Plottet i filmen var for meg en av de svakere elementene i filmen. Julianne Moore spiller skurken, men for meg var hun dessverre et steg ned fra Samuel L. Jacksons Valentine fra den første filmen. Igjen er det mye snålt som skjer, og det er ikke alltid det gir helt mening, men i en film som Kingsman leder det heldigvis til mye kult som skjer underveis, og da er det litt lettere å tilgi. Midt i alt kaoset lykkes filmen også med flere følelsesladde øyeblikk som jeg ikke hadde forventet skulle være like effektive som de var.

Nytt for oppfølgeren er inkluderingen av Statesman, den amerikanske grenen av Kingsman. Her blir vi kjent med enda flere karakterer som står i sterkt kontrast til sine britiske fettere, men som virkelig utfyller universet. Her finner vi blant annet Pedro Pascal som lasso svingende Agent Tequila, og Channing Tatum som cowboyen Agent Whiskey. Begge er solide tilskudd i filmen, men jeg hadde likt å sett enda mer av Tatums karakter. Det er også enda flere nye karakterer, og for det aller meste supplerer de filmen på en solid måte.

«Kingsman: The Golden Circle» er fylt til randen med fartsfylt action og flere morsomme karakterer. Selv om plottet i seg selv kanskje ikke er det sterkeste, spiller det liten rolle når filmen ser så kul ut og er så morsom som den er. «Kingsman: The Golden Circle» er en film som er laget for å være gøy, og om det er det du er ute etter vil jeg anbefale den på det varmeste. Det er vanskelig å si om den er bedre enn forgjengeren, men langt unna er den iallfall ikke.

«Kingsman: The Golden Circle» har premiere på fredag.