Lady Dala Pizzeria på Støljære i Åmotsdalen ble nylig kåret til Årets Landlige Spire i magasinet Lev Landlig og Landkreditt Banks gründerkåring.

Denne uken fikk driverne Hege Mellem og John Vammervoll storfint besøk til gården av bladets redaktør Kjersti Myhre og bankens distriktssjef Thomas Engan.

Ute på tunet ble gjestene tatt i mot med åpner armer og fikk servert et pizzastykke til forrett. Engan hadde med seg en pengepremie på 15.000 kroner, mens Myhre hadde tatt med et diplom og helt ferske blader med reportasjen fra gården, som oppdalsgründerne fikk laget etter å ha nådd til topps i konkurransen.

– Vi syntes det var kjempeartig å bli blant finalistene, så det at vi vant hele greia er ekstra stas. Hadde noen sagt til meg for tre år siden at vi skulle drive pizzeria, hadde jeg ikke trodd på det, sier Mellem.

– Fantastisk at de åpner gården

Både Myhre og Engan var nysgjerrige på hva paret har tenkt å gjøre med pengene de nå får fra banken.

– Jeg har et ønske om å få på plass en større ovn, slik at vi kan øke kapasiteten, forteller Mellem, før Vammervoll tar over:

– Vi ønsker å investere i ting som kan lette produksjonen, og det tror jeg er viktig for at vi skal kunne utvikle oss videre. Det morsomste er å ta imot gjestene – jobben man gjør før og etter er ikke bestandig like artig, sier han.

Inne i Gammelstuggu var langbordet dekket for den spesielle anledningen. Det er her alle gjestene blir servert ekte italiensk pizza fra steinovnen i det lille eldhuset på gården. Mens vertene gjorde klar måltidet, fikk redaktøren fra Lev Landlig tid til å se seg litt rundt om på gården.

– Det er veldig koselig her. Det er fantastisk at de åpner opp gården for publikum. Det er dette folk vil ha – ekte og opprinnelig gammeldags. Vi skriver om mange gamle hus som blir tatt vare på, så vår oppfatning er at interessen øker, sier Myhre.

– Jeg tror det er veldig inspirerende for andre som har gamle hus og lese om dette stedet. De har en sjarmerende historie, som viser at det går an å gjøre drøm til virkelighet, fortsetter Myhre.

Gode historier gjennom maten

Pizzabunnene på restauranten er toppet med ingredienser som ble laget på gården før i tiden. Her får man blant annet pizza med geitost, rømme, mandelpotet, fenalår og rosmari. I tillegg serveres øl fra lokale bryggeri. Maten falt i smak hos de to gjestene, som fikk prøve flere av sortene.

Under måltidene pleier Mellem å leses fra dagbøkene til Marit Stølen, som sammen med søsteren sin drev gården på slutten av 1800-tallet. Gjennom historieformidlingen får gjestene vite hvorfor de bruker akkurat disse ingrediensene.

– Vi prater både om maten og historien til gården. Vi ser at dette er en kombinasjon som gjestene liker. De kommer ikke hit for å kun få pizza, sier Mellem.

– De har fått til et konsept som er spisset og tydelig. Det er tydeligvis noe som fenger. Nisjen ligger i å være så sjarmerende at folk vil besøke stedet, skryter Myhre.

– Hege og John, hva er planen videre nå?

– Vi vurderer litt hva vi skal gjøre. I dag har vi ikke stor nok kapasitet til å ta imot alle som ønsker å komme. Samtidig er nærheten til gjestene viktig for oss, så vi kan ikke bli altfor store, forteller Vammervoll.