Det er blitt kveld, og lederen for idrettsskolen i Rennebu idrettslag stikker innom Opdalingens kontor på Berkåk. Ingvild Lidarende Meslo skal på styremøte i hovedlaget, og har det travelt.

Ansiktet sprekker opp i et stort smil, da hun skjønner hvorfor avisa ønsker en prat på ei slik tid av døgnet.

–Oi, takk. Det var artig, sier hun og er oppriktig glad da hun tar i mot ukens blomst.

Ingvild har det overordnede ansvaret for aktivitetene til de yngste medlemmene av Rennebu idrettslag. Idrettsskolen er delt opp i 4–6 og 7–10 sport'n, og det er litt av hvert å holde styr på.

–Om sommeren er det minifotball, mens vi nå er i gang med hallaktivitetene. Jeg er fysioterapeut, og opptatt av å skape aktiviteter som trigger motorikken til ungene. I 7–10 sport'n er ulike grupper i idrettslaget inne på treningene, så som ski, friidrett, håndball, sykkel, turn og taekwondo. Så variert som mulig, noe som er hele vitsen, sier hun.

Trebarns moren presiserer at det slett ikke er bare hun som drar lasset i idrettsskolen. Hun roser alle som bidrar til å opprettholde aktivitetsnivået.

–Jeg klarer bare ikke å holde meg unna ungene. Even Martin og jeg er med som trenere på minifotballen og som medhjelpere på vinteraktivitetene, sier hun og røper med det at det ikke bare er på det administrative planet hun engasjerer seg i idrettslaget.

Ingvild har selv spilt fotball på høyeste nivå i Norge. I klubben Liungen fra Drammen ble det både 1. divisjonsspill og innhopp i toppserien, før hun vendte nesen nordover til Trøndelag. Her har hun tatt trenerkurs, og er altså i tillegg til alt det andre noe så sjeldent som en skolert, kvinnelig fotballtrener i Rennebu.