Søndag 12. november kommer Stand-up komikeren, forfatteren, skuespilleren, foredragsholderen og bloggeren Magnus Jackson Krogh til Rennebu for å prate om noen bokstaver de fleste har hørt om, men som kanskje ikke så mange vet helt hva betyr.

Som primus motor for arrangementet står Marit Syrstad Hoel, leder for Rennebu Fritidsklubb.

–ADHD er et interessant tema, og noe jeg har jobbet med i mange år. Mange med diagnosen har nok erfart at de får skylda for alt, uansett, sier hun.

Arrangementet i kultursalen er kommet i stand med økonomisk støtte fra Kvinnegruppa i Rennebu, Orkla Sparebank og Rennebu kommune, og er åpent for alle.

–For å skjønne humoren, passer det nok best for de fra 10–12 år og oppover. Showet er for unger med diagnosen, familie, venner, lærere og fagarbeidere og alle andre interesserte. Magnus har opptrådt for fulle hus i Olavshallen, så det kan fort bli trengsel. Oppfordringen er derfor å møte opp i god tid for å sikre seg plass, sier Syrstad Hoel.

Syrstad Hoel forteller at komikeren vil ordne en video, spesielt for Rennebu , der han snakker til publikum. Jacckson Krogh har også sin egen Facebook side under navnet ADHD-inspirasjon.no

–Magnus har selv diagnosen ADHD, og prater så godt om temaet og om det å få folk til å forstå litt mer om dette temaet. Dette blir bra, sier Marit Syrstad Hoel.

Fakta om ADHD:

En anerkjent nevropsykiatrisk funksjonshemning der barnet har problemer med å være oppmerksom og fokusere på oppgavene sine. Barnets adferd kan også være preget av overdreven aktivitet. ADHD preges av tre kjernesymptomer – uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet.

ADHD begynner i barndommen, og vedvarer ofte inn i voksenlivet. Funksjonshemningen kan ha flere årsaker. Det er mulig å diagnostisere det, selv om det noen ganger kan være vanskelig. ADHD kan behandles på effektive måter.

Hva ADHD ikke er:

Det er IKKE et holdningsproblem eller et resultat av dårlig oppdragelse, og det er IKKE en intellektuell mangel. (Kilde: Janssen-Cilag AS)