Siden juni i år har Anita Myhr jobbet i salongen på Oppdal helsesenter. I tillegg til å være frisør i Oppdal én dag i uken, pendler hun til Melhus tre dager i uker. Her jobber hun som frisør ved Buen omsorgssenter og på Kroa eldresenter.

– Jeg har vært frisør hele livet. I år går jeg løs på mitt 54. år. Jeg tilbyr alt som hører med til en frisørsalong, som klipping og farging, sier Myhr til Opdalingen.

Myhr kom til Oppdal som femåring og vokste opp på Lønset. Etter endt skolegang tok hun frisørlæra på Sunndalsøra. Hun har også bodd i Trondheim, i Järpen i Sverige og på Rognes i Midtre Gauldal.

– Det er utrolig stas å få en slik gest for jobben jeg gjør. Jeg har fult opp med kunder når jeg er på helsesenteret og jeg får veldig positive tilbakemeldinger fra kundene, forteller Myhr.

– Jeg trives veldig godt med salongen på helsesenteret, sier hun.

Å holde på med hår og stæsje seg opp, har hun alltid likt, helt siden hun var barn. Hun har lenge vist at det var frisør hun skulle bli.

– Jeg startet 30. mai i år, men fikk ikke kunder før 6. juni. Fra da og fram til nå har det gått veldig bra og det er veldig trivelig å drive salong i Oppdal. Det er tydelig at dette er et tilbud som mange setter pris på, for jeg har fulle dager hver tirsdag, forteller Myhre.

Hun setter stor pris på å få ukens blomst og hun får mye skryt for jobben hun gjør.

– Jeg ble overrasket da jeg fikk denne påskjønnelsen. Dette har jeg aldri opplevd før og det er helt fantastisk, sier hun.

– Kunne du tenkt deg å ha hatt flere dager på salongen på Oppdal helsesenter?

– Om jeg skulle slutte på Melhus, så er det noe jeg må se an. Per i dag så går det fint med en dag og jeg får gjort veldig mye på den dagen jeg er der. Jeg har drevet med dette i mange år og har det i fingrene, sier hun med et smil.

– Hvilke tilbakemeldinger får du fra kundene?

– De er veldig fornøyd når de forlater salongen. Og mange sier at de aldri har vært så fin på håret før og at de nesten ikke vil legge seg ned, sånn at frisyren blir ødelagt, sier Myhre.