Kryss av datoen 19. november. Neste søndag kommer nemlig den anerkjente jazzartisten Heidi Skjerve tilbake til gamle trakter for å opptre i Rennebu med låter hentet fra sin helt ferske utgivelse, "Still".

Heidi er født og oppvokst "nedi bygda", og er bokstavelig talt på hjemmebane når hun nå opptrer i Rennebu kirke.

Det er Rennebu Songkor som arrangerer konserten, og koret vil selv fremføre et rent kirkerepertoar denne kvelden. I tillegg vil altså publikum få høre spennende nytt materiale fra bygdas egen jazzstjerne.

Skjerve er utdannet i jazz og musikkteknologi ved jazzlinjaved NTNU, der hun i dag er ansatt som universitetslektor ved Institutt for musikk. Hun har med egen kvintett gitt ut to kritikerroste album, Coming Home (2006) og Morning News of the Woods (2008), samt Vegen åt deg (2012) med John Pål Inderberg, Trygve Fiske og Vigleik Storaas.

Med seg til Rennebu kirke har Skjerve pianist, organist og komponist Thomas Torstrup. Torstrup har sin bakgrunn fra NTNU og jazzlinja der, og er utdannet innen i pedagogikk og orgel/kirkemusikk. Han var også en kort stund ansatt som organist i Oppdal kirke.

Om utgivelsen "Still" med Heidi Skjerve (vokal), og Thomas Torstrup, kirkeorgel/piano), som er ute på CD og digitale plattformer den 1. desember, skriver plateselskapet:

"Eldgamle julesanger om fred på jord og fred i hjertet blir aldriutdatert. Heidi Skjerve har vokst opp med julesang ogjuletregang, og alltid hatt ei juleplate i framtidsplanene. Denkunne blitt glitrende perfekt med strykere og barnekor, men såtraff hun den fantastiske jazzpianisten og kirkeorganisten ThomasTorstrup, som hadde alt det som trengtes. Med improvisasjon som arbeidsmetode og en utforskende og lyttendetilnærming, tar de for seg både kjente julesalmer og eldrefolkemelodier".

- I forbindelse med plateutgivelsen, er Heidi og Thomas nå ute på turnè med julemusikk i jazzens tegn. Vi i songkoret er veldig glad for at denne konserten kom i stand, og Heidi er begeistret over å få "komme hjem" og holde konsert sammen med oss, forteller dirigent for Rennebu Songkor, Rigmor Aas.

Koret stiller godt forberedt til konserten neste helg.

- Vi har et spennende låtvalg der ikke alt er helt A4, og vi har øvd så godt vi kan. Ispedd jazzete juletoner fra Heidi blir dette veldig bra, sier Aas.