Søndag 19. november er det for femte gang klart for den årlige julemessa på Sletvold i Oppdal. Arrangementet er det i Rebekkalosjen i Odd Fellow som står bak.

Overskuddet går i år til "Julekveld for enslige, "Aktivitetstilbud for unge voksne innen psykisk helse" og "Mestringsgruppen (BAPP) for barn på helsestasjonen".

–Vi vet at alle disse prosjektene trenger penger til ulike aktiviteter. De får midler fra kommunen, men med litt ekstra penger kan de gi et enda bedre tilbud, sier Elisabeth Gulaker og Marry Toftaker i Rebekkalosjen.

På årets messe kan man få kjøpt julebakst, håndarbeid, dekorasjoner og andre varer. Det vil også bli åresalg som går hele dagen.

–Alle varer er naturligvis hjemmelaget. I tillegg blir det kafé med kaker og kaffe. Lokalet blir pyntet med røde duker og vi skal sette opp juletreet. Det blir ordentlig julestemning, forteller Gulaker.

Dette er andre gangen de legger arrangementet til en søndag.

–Fjoråret var virkelig en høydare. Vi håper det kommer like mye folk i år også, sier Toftaker, og legger til at de i fjor delte ut nesten 50.000 kroner til gode formål. De håper å kunne gjøre det samme i år også.