Forrige lørdag debuterte koret Røst foran en fullsatt kultursal i Rennebuhallen. Debuten gikk aldeles strålende, og publikum lot seg imponere over hva koret hadde fått til etter bare to måneder med øving.

Etter delvis å ha "landet" etter den vellykkede opptredenen, er koret nå i gang med å forberede seg til julekonsertene i desember. I tillegg er mange av korets medlemmer med på prosjektet "Les Misérables", en oppsetning i privat regi som spilles i slutten av februar neste år.

Beate Dullum er korets dirigent og kunstneriske leder, og i tillegg er det verdt å nevne at hun ofte står som arrangør av korets repertoar.

–Jeg tenkte på det i flere år, og har følt at noe manglet på kortilbudet i Rennebu. Til slutt tenkte jeg, søren, nå kjører jeg på, forteller hun om da hun bestemte seg for å dra i gang et nytt kor i bygda.

Koret er blitt til over 40 fine frøkner, og er heldige som har en godt skolert dame som korets El Maestro.

–Jeg har tre års utdannelse innen musikkvitenskap fra NTNU, og har også ett år bak meg på Tonheim folkehøyskole på Hamar. Nå underviser jeg 5. til 7. trinn ved Rennebu barne- og ungdomsskole i musikk, forteller hun.

Beate er også dirigent for barnekoret Soul Children i Rennebu.

–Det er i forferdelig morsomt. Koret er for 1. til 5.-klassinger og det er faktisk et veldig godt kor, sier hun med ettertrykk.

Hun mener at standarden for Røst ble satt sist lørdag.

–Vi skal fortsette å ha det artig, men også være litt ambisiøse. Balanse, sier Beate Dullum og tar imot blomsten på vegne av gullstrupene i Røst.