Torsdag 6.11.1941

6 norske statsborgere dømt til døden for å ha begunstiget fienden

De norske statsborgere

1. Bygningsarbeider Karl Engen

2. Arbeider Sverre Rødås

3. Mekaniker Ernst Hekkelstrand

4. Arbeider Bjarne Langseth

5. Arbeider Johan Olsen

6. Fyrbøter Sverre Helmersen er dømt til døden av den tyske forsvarsmakts feltkrigsrett for å ha begunstiget fienden. Dommen er fullbyrdet ved skytning.

Torsdag 4.11.1937

Grusing på Nerskogen

Veien fra Rennebu til Gregosan er nu blitt gruset. Det blir sikkert snart fin vei over Nerskogen.

Torsdag 5.11.1970

Alpine A-lag

De alpine A-lagene kommende sesong er klare og teller ti herrer og åtte damer. Lagene er nominert av Løperkomitéen i samarbeid med Teknisk Komité Alpint. Blant herrene er Erik Håker og Bjarne Strand.

Fredag 8.11.1935

Jødane

Tyskarane har no kvitta seg med ein mengd jødar. For oss som bur i Nordlanda har det etter dei meir eller mindre farga meldingane me har set vore lett å segje at det har vore stygt og rått det som tyskarane har gjort. Og er alle dei meldingane me fær gjennom storblada på noko nær sanne så er mykje rått og stygt vorte gjort. Men kva vil me sjølv segje me nordbuarane når me fær sendande det tysk-jødiske bottenfallet hit åt oss?

Torsdag 6.11.1941

Ola Setrom

kommer i år med en ny diktsamling: «Den solbrune garden».

Torsdag 5.11.1950

Fra Rennebu

meldes at det er inntruffet fire tilfeller av poliomyelitt på kort tid, derav ett med dødelig utgang. Skolen på Voll er stengt.

Torsdag 4.11.1937

Sølvrevutstillinger

Førstkommende lørdag holdes lokal utvalgsskue for sølvrev på Gravem i Sunndal. Sunndal er kjent som en av de beste pelsdyrbygder i landet og på dette skue vil nok flere pokaldyr bli utpekt. Mandag og tirsdag holdes utstillingen i Opdal som sikkert vil bli en verdig mønstring av «edle dyr», hvis man da skal si at reven er edel. Nordmøre Sølvrevavlslag holder sin utstilling på Tingvoll den 22. og 23. ds. I disse dager går pelsdyropdretterne i «revehumør». Det trimmes og spekuleres og koner og barn blir delvis eller helt forsømt. Ja det er en underlig atmosfære, omtrent som vi skulde stå foran et nytt valg. Hvor to eller flere møtes begynner det med sakte kviskring, men det går snart over til høirøstet prat og ivrige gebærder. Den reven.

Torsdag 6.11.1951

Uheldig teatertropp

Falkbergets teatertropp som fredag var på vei fra Støren til Oppdal kjørte utfor Kløftbrua på grensen mellom Kvikne og Rennebu. Bussen veltet rundt flere ganger og ble liggende med hjulene i været. Den unge skuespiller Odd Nevra, som satt ved rattet ble drept. De andre kom mere eller mindre til skade, men ingen særs alvorlig. Den islagte vegen var grunnen til ulykken. Falkbergets teater skulle bl. a. ha forestillinger i Oppdal, Sunndalsøra og Tingvoll, men disse ble selvsagt avlyst.

Torsdag 11.11.1965

Fin ripsbær

har ein no funne her i Oppdal den første veka av november. Dette er noko langt utanom det vanlege å få nyplukka hagebær på bordet denne tida av året. Nemnande kalde har ein ikkje hatt her i Oppdal enno.

Mandag 8.11.1999

Halloween på amerikansk vis

Hvis du liker å bli skremt, kan du ta deg en tur på George i helga. Der arrangerer Elisabeth Alexandersen Halloweenparty med et horrorshow med blod, gørr og illusjoner. I amerikansk stil skal Oppdal Hotell arrangere Halloweenparty på lørdag den 13. Horrorshow og skumle filmer skal sette folk i den riktige stemningen. Det har ikke vært noe tradisjon for å feire Halloween i Norge, men det har begynt å bli populært å arrangere slike fester i de største byene. – Oppdalinger liker å være trendy, og vi tror dette er noe for lokalbefolkningen, sier Alexandersen.

Fredag 9.11.1934

En ny finansminister,

Gunnar Jahn, har vi fått i stedet for finansminister Lund. Vi får håpe at det vil skape en merkbar bedring i finansene. Men tro det?

Torsdag 4.11.1937

Brudd på ekteskapsløfte

er en kvinne i en av fjordbygdene blitt utsatt for, forteller Arbeider-Avisen. Han hadde lovet henne ekteskap, og de skulde gifte sig om ikke lenge, sa han, men så forlot han henne plutselig. Saken er nå under efterforskning. Straffen for slik handlemåte varierer fra 3 måneder til 2 års fengsel, dersom man nekter å gifte sig, - og optil livsvarig fengsel dersom man holder sitt løfte.

Torsdag 13.11.1952

På ein gard på Nordskogen

fekk dei ljoset for nokre dagar sidan. Den som vart gladast på heile garden var grisen. Han dansa heile kvelden og langt utover natta, men da dei um morgonen kom bort i fjøset låg grisen daud inne i garen. Han hadde ikkje told all ljosgleda. Ein fær vone at det ikkje blir sendt rekning til ljosverket på joleflesket.