17. – 20 november arrangerer Oppdal menighetsråd St. Edmundsdagene. Her vil flere arrangement gå av stabelen fra fredag til og med mandag.

Det hele starter med en større konsert i Oppdal kirke i kveld klokken 19.30. Her deltar folkemusikerne Andreas Bjørkås, Kristin Gravaune og Erlend Viken, organist i Oppdal kirke Bjørgunn Alice Tønnesland, tidligere organist i Oppdal kirke Thomas Torstrup, rennbygg og jazzmusiker Heidi Skjerve og sokneprest Arne Aspeland.

– Det blir en «feel good»-konsert. Jeg ønsker hovedsakelig at artistene skal være lokalt forankret. Det finnes mange musikere fra Oppdal som gjør det bra rundt omkring i Norge, sier Torleiv Skjøtskift i kulturutvalget i Oppdal menighetsråd, som har ansvaret for årets program.

Det var under Landsfestivalen i gammeldans i Oppdal at Skjøtskift hørte på Andreas Bjørkås, Kristin Gravaune og Erlend Viken.

– Allerede i sommer tenkte jeg at det måtte være et skup å få dem tilbake til Oppdal. De er artister av høy kvalitet, skryter han.

Heidi Skjerve og Thomas Torstrup er i disse dager aktuell med ny musikk. Skjøtskift forteller at han kom i kontakt med dem ved en liten tilfeldighet.

– Heidi og Thomas er ute på turné i Midt-Norge og de var interessert i å opptre i Oppdal. Da er det kult at de vil delta på St. Edmundsdagene, sier han.

Mellom de musikalske innslagene skal Arne Aspeland holde et foredrag om helgenen St. Edmund.

Lørdag fortsetter St. Edmundsdagene i OMM med et lysbildeforedrag om kirkekunst under reformasjonen. Det er billedkunstneren Kirsten Stabel som står for dette.

– Dette er et aktuelt tema ettersom kirka feirer 500-årsdag for reformasjonen, sier Skjøtskift.

Søndag er det St. Edmundsmesse i Oppdal kirke. Her vil elever fra Oppdal kulturskole delta med dans og musikk.

St. Edmundsdagene avsluttes mandag kveld med tidebønn i Oppdal kirke ved Arne Aspeland.

– Dette blir en kveld for refleksjon og ettertanke. Med dempet belysning og litt orgelmusikk kan man senke skuldrene og gå i seg selv, forteller Skjøtskift.