Fredag 15.11.1935

Driva Samvirkelag

har nu fått ferdig den nye bygninga. Fredag begynte handelen igjen efter at de hadde holdt op torsdag. Bygninga er blitt utvidet og modernisert. Malt er også den gamle del av bygninga blitt. Denne bygninga blev flyttet hel fra der den før stod, et stykke nedenfor veien og opover til veien. – Den er ikke til å kjenne igjen, fortalte en drivdøling.

Torsdag 13.11.1952

Sidesporet Eidsvoll

som har vært nytta av steinbruddene på Engan blir nå trulig nedlagt og Engan st. vil bli utvida så den kan ta all steintrafikken.

Mandag 15.11.1937

Rypefalkene herjer i Opdalsfjellene

En ungdom som i høst har fartet omkring i fjellene en del forteller at han i løpet av et par dager hadde funnet omkring 50 fugler som var drept av rypefalker. Rypefalken drap tre fugler mens vedkommende så på det. Han fryktet for at rypefalkene helt vil ødelegge rypebestanden her i Opdalsfjellene. Han holdt derfor frem at det nu må ytes skuddpremie for rypefalker så en kan få begrense de griske morderes virke.

Torsdag 13.11.1941

Det skal være radioer

for tilsammen en 100 millioner kroner i Norge. Det ser ikke ut til at folk har hatt så dårlig utkomme.

Torsdag 13.11.1952

Fru Marit Frøseth

er ansatt som butikkdame ved Fagerhaug samvirkelag.

Fredag 15.11.1935

Heimbrennerne

får ikke fred for lensmannen vår. Nu i det siste har igjen noen av våre flittige heimeindustrifolk måtte bøte for sin virksomhet. Det ser ikke ut til at folk vil legge av denne «uvane» for å bruke et riktig moderat uttrykk.

Torsdag 17.11.1966

Samfunnshus på Lønset

Takk til arbeidsutvalget og alle som har tatt opp arbeidet med et samfunnshus på Lønset. Det er stort behov for samfunnshus hvor eldre og yngre kan samles til møter og fester. Samfunnshusets reising er et ledd i arbeidet for at Lønset kan hevde seg som et levedyktig utkantstrøk. Det er et stort og oppofrende arbeid som er satt i gang og arbeidet må få tilslutning fra hele Lønset. Det kan tenkes at utflyttede lønsetbygger vil støtte opp når det gjelder tegning av andeler. Jeg vil oppfordre lønsetbyggene både hjemme og ute til å støtte foretagendet ved å tegne andeler. Alderstrygdet.

Mandag 13.11.1939

Kirkeforening

En kirkeforening av damer stiftedes i prestegården den 7. ds. Foreningen har til formål å arbeide for Opdal kirkes forskjønnelse. Den skal ha møte siste mandag i måneden. Det blir arbeidsmøter hvor der skal forarbeides gjenstander til utlodning på kirkebasar.

Fredag 21.11.1975

Ulovlig lotteri på gang

Fra slutten av oktober har det i enkelte postkasser kommet tilbud om å være med å spille i et stort pengelotteri: «Süddeutsche Klassenlotterie», der det reklameres med en samlet gevinstverdi på 60 millioner tyske mark. Det Syd-tyske Pengelotteriet gir disse store vinnersjanser fra slutten av november og til midten av mai neste år. Da lotteriloven i Norge er meget streng, er nemlig dette lotteriet forbudt, sier lensmannen til oss, og vil advare folk mot å la seg lure av dette. Hermed skulle forhåpentligvis alle være orientert om dette ulovlige lotteriet som er på gang, slik at ingen faller for fristelsen til å gi seg med på dette, - selv om de store gevinster kan virke fristende.

Torsdag 13.11.1941

500 kroner for en vær

Under saueutstillingen på Voss ble det for en vær betalt 500 – fem hundre – kroner. Det er den høyeste pris som noensinne er betalt for en vær her i landet.

Mandag 21.11.1988

Videobutikk på Berkåk

Berkåk har fått videoforretning. Videokjelleren i Oppdal står bak forretningen, og har opprettet egen avdeling på Berkåk. Videokjelleren avdeling Berkåk kan tilby sine kunder 420 filmtitler, og åtte utleiemaskiner. Som forretningen i Oppdal tar de også imot tøy til rensing.

Torsdag 13.11.1952

3000 tonn sirup

er kome til landet. Det skulle bli omlag eit kg på kvar.

Mandag 13.11.1939

Hviskekampanje

Reuter melder at det pågår en hviskekampanje i Tyskland for å få slutt på krigen. Man taler ikke høyt om det, men det hviskes mann og mann imellom om at Tyskland ikke kan klare krigen mer enn en par måneder til under de nåværende omstendigheter og man er nødt til å finne en utvei til fred, koste hva det koste vil.

Torsdag 20.11.1952

Gullbelagte gater

Amerikanske ingeniørsoldatar skulle leggja nytt vegdekke gjennom den koreanske byen Pyongtack, men tok feil grus og la raffinert gullmalm frå ei gullgruve i nærleiken på vegen i staden for slagg frå gruva. Feilen vart først oppdaga då det var lagt gull for vel ein halv million kroner. Folket i byen har no gått laus med hammar og meisel for å sikra seg mest mogleg av det dyrverdige metallet.