Korps

Rennebu Musikkorps ble stiftet i 1977, og ganske nøyaktig 40 år senere er det slutt. Det skyldes i hvert fall ikke ildsjelene i korpset.

Arne Meland har vært medlem i korpset gjennom samfulle førti år. Anne Gisnås er nummer to på den interne adelskalenderen, men hun begynte først i 1978, altså for "bare" 39 år siden.

–Vi har gjort alt for å videreføre, men får rett og slett ikke tak i nok folk, forteller Haldis Nyrønning og Gøril Meland.

De siste årene måtte man ringe rundt for å få nok musikere for å kunne opptre, og det går jo ikke i lengden. Beslutningen om å legge ned korpset er derfor fattet, nå gjenstår det bare å avslutte regnskapet før korpstilbud for de voksne er en saga blott.

–Vi trøster oss med at flere av de som spilte i korpset, har funnet seg en ny arena å utfolde seg på gjennom koret Røst, sier damene.

Sist helg var ni av korpsets gjenværende medlemmer samlet på Skifer for å avholde gravøl. Det ble en aften fylt med latter og mimring.

–Vi sløste heller ikke bort pengene vi har på konto, for de skal gå til kor og korps i bygda, sier de.

Korpset har i årenes løp vært med på mange ulike arrangement, og her snakker vi ikke bare om 17. mai og andre obligatoriske opptredener. De arrangerte et stort korpsstevne på Berkåk i 1987, og de har deltatt i flere prosjekt, enten på egen hånd, eller sammen med kor og solister.

Prosjekt som blant annet omhandlet 70-tallsmusikk, ABBA, Tufte, Prøysen og Elton John, huskes som høydepunkt blant medlemmene.

–Det er prosjektene vi husker best. Ja, og så en viss båttur i København, sier Gøril uten å gå i detaljer om livet på bøljan blå.

Instrumentene som ble brukt av korpsets medlemmer var delvis privateide, mens andre er solgt på det åpne markedet. Skolekorpset har fått plukke det de vil ha, og kulturskolen har fått trommesettet.

Det står også igjen et relativt betydelig beløp til fordeling etter førti års virksomhet, og disse skal altså kulturlivet i Rennebu nå få nyte godt av.