Mandag formiddag foretok ordfører Ola Øie den offisielle åpningen av biblioteket i Rennebu.

Plassert på torget, midt i hjertet av Rennebu, er håpet at den nye møteplassen vil bli brukt - av små og store.

- Det er med stor glede jeg åpner biblioteket, også fordi jeg aldri har åpnet et bibliotek før. Jeg håper det vil bli brukt som et samlingssted for mange ulike aktiviteter, og at denne møteplassen blir et sted for hele kommunen. Biblioteket er vårt hjerneverksted, sa Øie, og røper samtidig at også han er en bruker av biblioteket, og at det der i gården går det mest i lydbøker.

Enhetsleder kultur og fritid i Rennebu kommune, Astri Snildal, karakteriserer biblioteket som en skattekiste og sjelens apotek.

- Det er viktig å ta vare på grunnmuren, og i kulturlivets to grunnpilarer finner vi biblioteket og kulturskolen, sier hun.

Derfor var det helt naturlig at kulturskoleelevene Alisa og Jenny sang "Hjertetru" før Ola Øie overrakte biblioteket et maleri i gave fra kommunen.

Etter omfattende omgjøring av lokalene som tidligere blant annet har huset Birka og klesbutikken Snertne Sneller, står det nå over 20.000 titler av nær sagt alle slag og venter på leserne. Her finner man bøker, lydbøker, filmer, tidsskrifter og aviser.

– Det blir litt mindre gulvplass enn i de tidligere lokalene, noe som i første rekke skyldes at det er masse vinduer her. Men det er bare med på å gjøre lokalene lyse og trivelige, sa biblioteksjef Merete Kjærnes Fossum og medarbeider Janne Hinsverk i forkant av åpningen.

Øivin Stav fra Fylkesbiblioteket var til stede under åpningen, og han har stor tro på at nye lokaler, sentralt plassert i Rennebu, vil føre til økt interesse for biblioteket.

- Nye lokaler fører til oppmerksomhet, og jeg tror også utlånet vil øke. Her på torget blir det enkelt å droppe inn, det er nesten litt bypreg over torget etter at biblioteket er på plass, sa han og overrakte biblioteksjefen en glassvase til å pynte opp i lokalene.

Så strømmet folk til, og da avisas utsendte forlot lokalene, var biblioteksjefen og hennes medarbeider i full sving med og betjene kunder i det som karakteriseres som et apotek for sjelen, nå plassert lett tilgjengelig på torget i Rennebu.

Noen bilder fra åpningen av biblioteket finner du øverst i saken!