Tirsdagens adventsskonsert, av og med Kulturskolen i Rennebu, viste nok en gang at kulturskolen har dette ekstra ved seg som er så viktig og verdifullt i et hvert lokalsamfunn.

Ved åpningen av biblioteket i Rennebu tidligere denne uka, ble det sagt at to av våre grunnpilarer er biblioteket og kulturskolen. Den drøye en time lange adventsskonserten i Innset kirke, er bare med på å understreke dette utsagnet.

Åpningsnummeret, en trommeovertyre, ble en nokså utradisjonell start på en konsert som raskt gikk over til Prøysens "Julekveldsvise", og da var vi tilbake til det tradisjonelle igjen.

Derfra og ut vekslet innslagene mellom kjente og litt mindre kjente julesanger, ispedd utenlandske "hits", saksofonsolo, pianospill, trekkspill  og bandmusikk.

Samtidig med de musikalske innslagene, viste elever ved visuelle kunstfag frem sine arbeider på storskjerm. Kunstverkene som forøvrig er samlet i en julekalender som nå er til salgs.

- Hint, hint, dette må være årets julegave, sa kveldens to programledere Runa Marte Skjolden og Ingelin Storli Aune, og jammen var det flere blant publikum som viste seg kvalitetsbevisste nok til å følge oppfordringen.

Konserten ble filmet av Film- og mediegruppa ved kulturskolen, og med assistanse av Gammelgården, var det elevene fra Lyd- og Lysteknikk som sørget for stemningsfull lyssetting og lyd i mikrofonene.

- Takk til snille lærere som aldri blir lei av julesanger, selv om vi har øvd lenge, sa programlederne før kveldens hyggelige konsert i Innset kirke ble avsluttet med at hele kulturskolen entret scenen og spilte og sang "Glede gir deg gode dager" (Ode til Gleden).

Vi som hørte på, skal også takke. Takke for at vi fikk være med på enda en flott konsert i adventstida, stelt i stand av dyktige, målrettede og talentfulle elever og lærere ved musikkskolen i Rennebu.

Se stor bildeserie fra årets adventskonsert med Kulturskolen i Rennebu øverst i saken.