Gunn Anita Paulsen har i en årrekke vært baransvarlig for det tradisjonelle julebordet, arrangert av Rennebu Næringsforening. Så også forrige helg, selv om hun egentlig skulle feiret stordag med familien.

–Jeg vet ikke hvor lenge jeg har hatt dette ansvaret, men det er i hvert fall over ti år. Skjenkebevillingen står jo på meg, sier barsjefen.

Det er ikke bare drikkevarene hun sysler med når næringslivets ledere og ansatte i Rennebu samles til sosialt lag den første helga i desember. Hun er med og tilrettelegger alt det andre som hører med til et slikt arrangement.

Apropos stordag, årets julebord falt sammen med hennes egen 60-års dag, uten at det stoppet henne i å stille opp for næringsforeningen.

–Jeg gjør jo ikke dette for å få noe tilbake, men på grunn av gleden av å hjelpe til. Verden er blitt alt for egoistisk, og vi har jo alle bare ett liv. Så hvorfor skal vi ikke hjelpe hverandre så godt vi kan, når vi kan, spør hun.

Godt spørsmål, sier nå vi og legger til at Gunn Anita er en sentral person også under Rennebumartnan. Her har hun blant annet hatt ansvaret for den populære "fesjåen", der lokale mannekenger viser frem kreasjoner fra utstillerne. Dette innslaget ble utelatt fra årets martna, men Gunn Anita hadde likevel nok å stå i i løpet av augustdagene.

Engasjementet er altså til stede i fullt monn.

–Jeg hadde en del å gjøre med martnasgjesten Kjersti Bergesen, noe som var helt topp. Jeg synes det er artig å dra i fellesskap, så jeg blir sikkert med på ett eller annet. Så lenge helsa holder, smiler hun og håndtakker for blomsten hun får fra Opdalingens lesere.