Torsdag 5.12.1946

Oppdal herredsstyre

I herredsstyremøtet minnedes ordføreren i velvalgte ord I. K. Aalbu som var avgått ved døden siden siste herredsstyremøte. Han mintes I. K. Aalbu som den trofaste kommunens tjener, som medlem av herredsstyre og formannskap. Han var samvittighetsfull og behagelig å arbeide sammen med. Det var maktpåliggende for ham å gjøre alt på beste måte. Det var hyggelig å arbeide sammen med I. K. Aalbu.

Fredag 6.12.1935

En eldre kvinne

borte i Båggåstranda falt før forrige helg og brøt kravebenet i fallet.

Torsdag 6.12.1951

Oppdal i farger

Fotograf Jacobsen har hatt en enestående suksess med sin fargefilm «Oppdal i farger». På siste forestilling var det også smekkfullt, og det er ikke vanskelig å spå at Jacobsen vil få kinoen full en gang til med samme program. Jacobsen fortjener også denne suksess. Bildene ligger fullt på høyde med det beste som før har vært vist fram her i Oppdal. Og det vil ikke si så lite da bygda visstnok har hatt besøk av alle de mere kjente i denne genré. Jacobsens omtale av bildene var meget grei, og han, sammen med bildene, rev publikum med på turen rundt om i bygda. De medvirkende var også meget flinke, og avslutningen med Inge Krokanns «Oppdal Bøgda mi», var særlig vellykket.

Fredag 6.12.1935

Skatten for Svanå vokterbolig

Det forelå meddelelse fra herredskassereren i Dovre angående beskatningen av jernbanefolk på Svanå vokterbolig mellem Kongsvoll og Hjerkinn om tilbakebetaling av 2220 kr. i skatt som er innbetalt til Opdal før det ved kongelig resolusjon blev bestemt at Svanå skulde tilhøre Dovre. Det blev oplyst at hele tiden før har folkene på Svanå stemt i Opdal, gått på skole i Opdal og regnet sig tilhørende til Opdal. Det besluttedes enstemmig å utsette saken.

Torsdag 5.12.1946

Idrettsplass på Lønset

Det forelå søknad fra Lønset idrettslag om bevilgning til kjøp av idrettsplass på Lønset. Det ble enstemmig bevilget det nødvendige til kjøp av idrettsplassen. Det er ca. 8 mål kjøpt av Steingrim Horvli og I. M. Lønset og prisen er 100 kr. pr. mål.

Mandag 4.12.1939

Forskuttering av vedhugst i Opdal

For å avhjelpe mulig arbeidsløshet, ble det vedtatt å forskuttere for vedhugst for inn til 500 favn ved. Det ble vedtatt at arbeidsløshetsnemda anviser folk.

Fredag 5.12.1975

«Aktivitet sandsekker» - strøsand – ballast!

Lions Club Oppdal, realiserer i disse dager et nytt prosjekt til inntekt for eldre og handicappede innen bygda vår. «Aktivitet sandsekker» er en enkel og rimelig måte å skaffe seg en sekk med fin strøsand eller som ballast i bilen, begge deler temmelig aktuelle i disse førjulstider, - og senere i vinter. Sekkene veier ca. 20 kg og er utført i solid plastikk med bærehåndtak, og koster bare kr. 10. pr. stk. Salget distribueres gjennom medlemmene i Lions Club, og hvis behov bringes sekk til døra. Inntekten går uavkortet til vårt humanitære hjelpearbeide i Oppdal. Hjelp oss å hjelpe andre hvor det trengs. Ejo.

Fredag 6.12.1935

Grinder ved Storlidalsveien

Det forelå skrivelser fra Johannes E. Haugen og I. M. Lønset og fra Erling Vindal om å få beholde de grinder som vedrører deres eiendomme i Storlidalen. I begge skrivelsene anførtes at det vil falle uforholdsmessig kostbart å erstatte grindene med gjerde både på grunn av de lange distanser og på grunn av at gjerdene enkelte steder vil bli tatt av sneskred. Saken blev utsatt for å undersøkes nærmere.

Mandag 4.12.1939

I Opdal bor nå 4398 mennesker

Etter rasjoneringstellinga fordeler folket i Opdal seg slik på de ymse kretser i bygda: Drivstua 111 mennesker, Rise 408, Stølen 351, Haugen 730, Vollan 464, Vognill 577, Bøasæter 163, Nerhoel, Kleivgardene og Storlidalen 588, Engan 195, Torve 487, Fagerhaug 324. Det blir i alt 4398 mennesker og av disse var det 126 midlertidig tilstedeværende da tellinga ble utført pr. 7. okt. I hele bygda var det 887 husstander med 2 eller flere personer og 132 med en person.

Torsdag 6.12.1951

Lille speil på veggen der

Styremaktene i Tübingen hev lenge spekulert på korleis dei skulle få auka kapasiteten ved kvinnegilda på det kommunale badet. Det vart funne ut at kvinnene brukte eit kvarter og meir på å kleda på seg etter badet. Løysinga vart funne - ein mann gjorde framlegg um å taka burt speglane i påkledningsroma. No kleder kvinnene på seg på 5-6 minutt.

Torsdag 9.12.1937

Men mannen var ikke død

Et telegram over London til det danske blad «Nationaltidende» melder om en dramatisk begivenhet i Hellas. En general Larnacutis var død og skulde begraves. Man var på vei til kirken med kisten da lokket på kisten plutselig gikk op og generalen kom op av kisten. Med sverdet, som lå ved siden av han, i hånden gikk han rasende mot deltagerne i sørgetoget. Kvinnene skrek og besvimte. Generalen var øiensynlig bare skinndød.

Tirsdag 12.12.1967

Minkutstilling i Oppdal

Det var mange påmeldte utstillere som falt fra ved minkutstillingen i Oppdal. Grunnen til det må vel helst være de rådende vær- og føreforhold, da frafallet skriver seg fra Møre- og Dovretraktene. Det kom 25 utstillere som møtte med 182 dyr. Dommeren betegnet utstillingen som jevn og god sammenlignet med andre utstillinger rundt om på ruten som de har. Både dommerne og flere tilreisende pelsdyrfolk ga uttrykk for begeistring over det gode miljø for pelsdyroppdrett som de fant i Oppdal. Den nye turistheimen i Oppdal er da også ypperlig egnet hva lokalitetene angår. Dommerne uttalte sin begeistring over den merkbare bedring som hadde funnet sted i pelsdyravlen når det gjelder å plukke ut gode dyr til utstillingen.