Pågangen etter billetter til søndagskveldens  konsert med Oppdal Gospelkor var så stor, at man like godt solgte billetter til generalprøven tidligere på dagen, og det er verdt å presisere at denne omtalen er basert på nevnte generalprøve.

Konserten bar ikke mye preg av at den "bare" var en gjennomkjøring, for i mine ører var det neimen ikke mye å rette på før den offisielle konserten avholdes på kveldstid.

- Vi bestilte kulturhuset allerede i april, og vi ville også gjøre denne konserten sammen med noen. Folk som ikke fikk tak i billetter, lever i det dypeste mørke, og vi prøver jo å føre folk inn i lyset, sier Morten Olsen i Oppdal Gospelkor med et smil, og som en forklaring på hvorfor generalprøven ble åpnet for et betalende publikum.

Oppdal Gospelkor startet med "Good Time", og så fulgte de på rekke og rad; Drivdalen skolekor viste frem gamle juleleker gjennom sang og dans, før Happy Teater entret scenen og var forsangere i  Prøysens "Julekveldsvise".

Fra de glade amatører i Happy Teater, fortsatte programmet med den litt mer proffe trioen Ingrid Lian-Bjørgum, Einar Lian-Bjørgum og Øyvind Sandum i Sol i Skuggeskog. De bar til og med frem en hilsen til vår turglade dronning Sonja, da de fremførte den vare og såre perlen "Helsing til fjella".

Kor Allegro entret også scenen i storsalen, og fremførte nummer for seg selv, og sammen med gospelkoret. Mange så også frem til et gjenhør med Olav Syrstad som solist da han sang "O, helga natt". Vi ble ikke skuffet, for å si det sånn.

Og som om ikke det var nok, helt til slutt var alle samlet på scena, både barn fra Drivdalen skole, Happy Teater, Kor Allegro og Oppdal Gospelkor til en mektig finale i Oppdals storstue.

Vi skriver fortsatt bare 2. søndag i advent, men nå kan jula i grunnen bare komme, for julestemningen er på plass etter å ha fått oppleve en bred og variert konsert med gospelsangere og deres gode venner i kulturhuset.

Bilder fra Oppdal Gospelkor med venner finner du øverst i saken!