De har møttes etter skoletid, unge og ivrige damer og minst like ivrig litt mer voksne damer som stiller opp frivillig for å lære bort gamle kunster.

- Det er nesten litt synd at ikke flere gutter melder seg på og lærer seg håndarbeid, det er jo mange kjente mannlige designere der ute, kommenterer Magnild Tallerås, hun er en av de frivillige som i løpet av noen kveldstimer i høst har undervist i forskjellige håndarbeidteknikker.

- Vi er med fordi det er morsomt å lære noe nytt og kunne lage noe med hendene, forteller Varin Sofie Hem og Nora Mellen, begge 10 år, til Opdalingen når vi stikker innom.

Det er faktisk litt vanskelig å få de unge damene rundt bordet i tale, her er det nemlig full konsentrasjon. Noen lager macramé, mens andre syr seg sløyfer og bånd.

- Jeg vil stryke selv! En av kursdeltakerne mener hun har skjønt hvordan man stryker et hårband etter at det er sydd ferdig, og på Ung husflid får ungene prøve selv.

En av jentene setter seg bak symaskina og en jevn dur forteller at det går alldeles strålende, og på en, to, tre så er bandet klart.

- Skriv at vi starter på igjen utpå nyåret, og da kan enda flere komme og bli med, markedsfører Anne Ragnhild Rolfsjord.

Sjekk bildene i fotogalleriet øverst i artikkelen.