Det aller siste fylkestinget i Sør-Trøndelag fylkeskommune ble avholdt i dag onsdag på fylkeshuset i Trondheim. Om bare snaut tre uker blir Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner slått sammen til Trøndelag fylkeskommune.

Ingvill Dalseg (H) sitter i hovedutvalget for kultur og hun kunne onsdag dele nyheten om at Fylkesrådmannen innstiller på 600 000 kr til gravfeltet på Vang, dette er regionale utviklingsmidler.

- Det gleder meg at godt arbeid i kommunen, med søknad utarbeidet av saksbehandler Eli Grete Nisja, blir løftet i fylkeskommunen. Fylkeskommunens saksbehandler Kristin Prestvold, som også sitter i arbeidsgruppen for Vang, har argumentert godt for at regionale utviklingsmidler er viktig å bruke i Oppdal, på gravfeltet, i lys av opplevelsesnæring, natur og kulturbasert reiseliv, forteller Dalseg til Opdalingen.

Hun påpeker at en en sti på gravfeltet er viktig, nettopp for å kunne kanalisere ferdselen, minke slitasjen og vise vei i større deler av gravfeltet.

- I dag går mange rundt i øvre del av feltet, uten å bruke nedre deler av feltet, kanskje den flotteste delen av gravfeltet. Jeg er glad for at arbeidet vårt for Vang støttes med midler og gjør at vi kan få til ennå mer, sier hun. Fylkesrådmannens innstilling:

  • Oppdal kommune innvilges et tilskudd på kr. 600.000,- til etablering av tursti gjennom gravfeltet på Vang. Stien vil utgjøre en strekning på 2-2,5 km. Opparbeidelsen av ny sti gjennom gravfeltet vil kanalisere ferdselen, minke slitasjen på gravhaugene, øke gravfeltets tålegrense og åpne for økt opplevelse gjennom skilting og digital formidling (Kulmin) langs den nyetablerte turstien.

  • Bevilgningen tas over budsjett for regionale utviklingsmidler 2017, prioritert innsatsområde: Opplevelsesnæringer/reiseliv, fra rammen satt av til «kulturminner som grunnlag for opplevelsesnæringer og natur og kulturbasert reiseliv».